Bobox SATURN II nebo sansui posunuté ladění VKV
Moderátor: Moderátoři
Bobox SATURN II nebo sansui posunuté ladění VKV
Znamená to že rádio Helax které je na 93,7 najdu na 104 a rádio HEY je kousek za ním asi na 105 které vysílá na 96,4.
V rádiu se snad nikdo nehrabal schéma nejde najít můžete mi poradit jestli to jde nějak posunout?
Třeba rádio KISS Morava které hraje na 101,1 už nenaladím protože už končí rozsah,sundal jsem kolo s lankem protože jsem si myslel že je pootočené vůči ladícímu kondenzátoru ale nejde to posunout.
Připadá mi to jako by to bylo přeladěné na "východní normu" ale né dokonale.
předek
záda
detail předku
co je na stupnici napsáno ?
je to z 80tých let a tehdy to klidně mohl někdo přeladit a teď vlastně přijímáš na "zrcadlo" . . .
podívej se dovnitř, jestli to někdo přelaďoval, bude to vidět !
máš nějaké měření ? bude potřeba změřit kmitočet oscilátoru.
Na měření nic nemám jen multimetr tak uvažuju postupně odpojovat to co tam je navíc a sledovat co se bude dít.
udělej je tak, aby byly vidět spoje !
a udělej i fotku z druhé strany, kde jsem ti to označil.
- Přílohy
-
imag0048ik.jpg- (109.06 KiB) Staženo 118 x
Ze strany součástek jsem našel taky dva kndíky přímo na ladím kondenzátoru když jsem je sundal o dost se zlepšila citlivost(na fotce jsou ještě vidět chycené na jedné noze).
Myslím že potáhnout to ještě o ty 3Mhz bych musel zasáhnout do nastavení cívek a z toho mám strach dělat to na pokus omyl.
Ještě když se dotknu rukou toho kondíku u osky a spojím prstem z pinem pod ním tak se frekvence posune ještě kousek zpětasi o 0,5 Mhz,pokud odpojím další věci nic se už nemění.

S rdiem je taky ještě problém a tože má problém sepnout na stereo,i když je stanice čistá tak se nesepne stereo stačí rádio vypnout a hned zapnout a už naskočí stereo,jak bude čas tak se na to ještě mrknu.