VGA - SCART
Moderátor: Moderátoři
-
fullhouse
VGA - SCART
Můj notebook má výstup pouze klasicky vga na monitor a na bytě mám televizor s konektorem scart.
Potřeboval bych vědět, jestli je možné ubastlit nějakou redukci.
Na internetu jsem našel toto: http://ryoandr.free.fr/english.html Nevím ale jestli to bude fungovat, proto prosím o radu.
Děkuji všem za připomínky.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Svýho času se používaly převodníky, např. AverKey, takže tohle je další cesta...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
toom píše:AD724 v katalogovem zapojeni a je po starostech
Myslím, že není. Na co to kódovat do PAL, když to může přímo připojit do RGB viz návod ? A co synchronizační kmitočty na úplně jiných kmitočtech než požívá TV norma, např. při použití módu 800x600 ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Většina návodů na netu je oprásknutá z amerických, australských či japonských stránek, tedy ze zemí, kde rozdílné řádkové a snímkové frekvence neřeší, protože nemusí a nikdy nemuseli. Řekl bych, že někteří autoři ani nemají tušení, že existují jiné TV normy.
Jediný problém je tedy přimět grafickou kartu, aby uměla odesílat obraz v normě CCIR. To ostatní by pak problém nebyl.
Faktem je, že tamní spotřebitel to příliš neocení, uvítá však víc TV kanálů, protože jejich jsou výrazně užší, tak se jich vejde do stejného pásma víc. A, když nemá možnost srovnání, co by toužil po lepším obrazu, když o něm neví? Nehledě k tomu, že je spousta pořadů, které jsou v tak mizerné technické kvalitě, že se nepozná, v jaké normě se signál přenáší.