eurobird 1

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukáš

eurobird 1

#1 Příspěvek od Lukáš »

MÁM DVĚ PARABOLY. JEDNA NA ASTRU 19,2 DRUHOU NA EUROBIRD 1. SIGNÁL MAM SVEDENÝ SLUČOVAČEM DO JEDNOHO KABELU. PROBLÉM JE, ŽE NĚKTERÉ PROGRAMY Z EUROBIRDU MI NEPROJDOU PŘES SLUČOVAČ. DAJÍ SE CHYTIT NORMÁLNĚ ALE KDYŽ DÁM SLUČOVAČ TAK NE. VÍ NĚKDO PROČ A JAK TO ODSTRANIT?
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Co myslis tim slucovacem ? Rekl bych ze to bude spis Diseqc relé.
Který program konkrétně ti nejde ?
Jakou máš parabolu, prumer, ev.znacka ?
Jak dlouhy a jaky koax.kabel tam mas ?

Vysvetleni je jednoduche - kazdy pasivni prvek v rozvodu zpusobuje utlum a pokud je utlum velky, neni signal. Na ruznych frekvencich se to muze chovat ruzne, nektery transponder je slabsi, ma "horsi" ochranny interval apod....
Utlum Diseqc relatek je kolem 4-5dB

Reseni je slozitejsi ale je, napr. vetsi parabola.
Lukáš

#3 Příspěvek od Lukáš »

Parabolu mám 80cm. Délka kabelu je asi 25m. Nejde mi třeba Bonanza která má silný signál. na druhou stranu chytám B4, movie 4 man které jsou slabé.
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Tezko radit, nepises nic konkretniho, po pripojeni pres Diseqc se snizi kvalita pod mez, zpacovatelnou prijimacem, nebo zmizi uplne ? Kolik je kvalita signalu na programu ktery jde OK a ktery nejde pred a po pripojeni Diseqc ?
Jaky tam mas kabel ? 25 neni moc ale ani ne malo, u hodne smejdskych kabelu je prubeh utlumu na ruznych frekvencich tak katastrofalne rozdilny ze se neni cemu divit. Katastrofalni je napr. kabel CB50 ale posledni dobou stoji pekne zaprd i CB100, za posledni tyden jsem mel v rukach 3 kabely s oznacenim CB100 a kazdy byl uplne jiny !!
Takze obecne
- 80cm by melo stacit
- na zkousku bych vymenil Diseqc, vetsina problemu byva tam.
- potom teprve bych zkusil vymenit LNB (co tam mas za znacku ? )
- Diseqc by mel byt od LNB na kabelu dlouhem aspon 1m (radei vic), pokud je kabel kratsi, relatka casto kmitaji a pak to muze delat podobne problemy.V tomto pripade muze pomoct i pouzit LNB s mensim vykonnovym zesilenim.
Lukáš

#5 Příspěvek od Lukáš »

Problém vyřešen! Bylo to přepínací relé. měl jsem tam GLOBO 6012 a vyměnil ho za SCHWAIGER a jde to. Přitom GLOBO má psaný utlum 3db a SCHWAIGER 4db. SHWAIGER má 4 vstupy GLOBO 2. Teď to konečně funguje. Signál je u nejslabší stanice ( Q TV ) asi na 15 až 20 % ale jde bez problémů. Satelit mám OPENTEL 3600cw. LNB výrobce uvedeného nemá. Jen nápis GOLD EDITION a šum. číslo 0,2db. Dík moc za radu :D
RadekB

#6 Příspěvek od RadekB »

No kdyz by jsi hned napsal ze mas Opentel, tak bych ti napsal ze kazdy ani ne druhy reltko s nim nejede. Zatim jedine 100procentni mam DSC...
Jo, Opentel, to je horror
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “