Panelový voltmetr z aukra.
Moderátor: Moderátoři
Panelový voltmetr z aukra.
některé jsou s rámečkem a chtěl bych je použít v dílenském zdroji jako voltmetr a taky ampérmetr. Jenže pro ten ampérmetr by to chtělo nějaký zesilovač napětí na bočníku, protože bez úprav by se musel použít bočník 1 ohm a to by by byly velký tepelný ztráty. Hledal jsem na googlu a nikde jsem nic nenašel. Sám nejsem schopen nic vymyslet, tak zase škemrám o radu. Stačil by myslím zesilovač, se zesílením tak 20. Díky za každou radu, nebo nasměrování.
("přístrojový zesilovač)
Jinak, co jsem se kdysi díval na panelmetry z Aukra, překupují to tam asi z Ebay, takže příště by jsem mrknul na Ebay, třeba to vyjde levnějc. Ale můžu kecat, jen smátrám ze svých pamětí...
http://www.ebay.com/itm/DC0-10A-Ampere- ... 2ec795486d
Za ty prachy se mi nevyplati ani zapinat pajku
stasek píše:Jenže pro ten ampérmetr by to chtělo nějaký zesilovač napětí na bočníku, protože bez úprav by se musel použít bočník 1 ohm a to by by byly velký tepelný ztráty.
Jestli máš dobrodružnou duši tak zkus probádat tuhle cestu. Samotná AD část bude nejspíš pracovat s referenčním 100mV, tudíž základí rozsah je 99,9mV. Pomocí nějakého předřadníku či děliče je to upraveno na kýžený rozsah (1V, 10V, 100V ...).
Hledal bych tedy odpor(y) zavěšený na vstupu. Bude asi pod segmentovkou, kterou by bylo nutno vypájet. Samozřejmě to může skončit i smrtí pacienta:-)
- Přílohy
-
DSCF6046.JPG- (164.09 KiB) Staženo 155 x
eBay... znamená to posílat peníze do zahraničí, případně si pořídit PayPal účet.
A to je nezvyk...
Taky se říká cosi o nepěkné výši bankovních poplatků.
"Jak na eBay" by vydalo na samostatné vlákno.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
P.S. PayPal staci vytvorit raz a nic viac nie je potreba. Ono vlastne ani netreba mat extra ucet, na paypal sa da posielat aj prevodom bez poplatkov.
- frantajetel11
stasek píše:Takto to vypadá zezadu, nezdá se mi, že by tam nějaký dělič byl.
To ale vypadá jinak než tvůj odkaz na Aukro.
Žlutý vodič je vstup měřené veličiny?
Pak by mohl být ve hře R2 a R1. Měřil bych kolik voltů je před/za R2 při meřeném napětí např. 10V. Pokud tedy je jeden konec R2 přímo na vstup. Typ IO se nedá přečíst?