Indukcnost cievky - vyriesene
Moderátor: Moderátoři
Horší je, pokud tlumivkou teče tolik A, až vypne omezení proudu, ale je to podstatně dřív, než by bylo potřeba pro správnou střídu a dostatek naakumulované energie. Tož, to když buď je indukčnost příliš malá, nebo se přesytí jádro a ztratí indukčnost už při docela malým proudu...
Zkusil by jsem tlumivku pokusně vyměnit za jinčí, ideálně namotat pokusně vzduchovou. Pokud to nepomůže, je chyba někde jinde. Taky by jsem vomrknul elektrolytický kondenzátory...
PS: Ze snižujícího měniče taky samozřejmě nemůžeme tahat větší napětí, než je to vstupní, mimochodem. Kde kdo je schopné kde čeho, hmm...
V DS je tabulka indukčností a výstupních kondenzátorů.
Protože se mi nepovedla namotat, koupil jsem hotovou (asi z GM) 68u-3A se stejnými rozměry a s ní to chodí. Pravděpodobně je v ní zalitá "vzduchová" mezera, což v toroidu ze zdroje asi není.
O pár let později jsem stavěl nabíječku PBaku na 15A a měl jsem stejný problém s cívkou, pomohlo toroid naříznout flexou.
Jenda_KL píše:...Pravděpodobně je v ní zalitá "vzduchová" mezera, což v toroidu ze zdroje asi není...
Že by prášková metalurgia??? :p
Neviem ci som nieco prehladol v katalogu ale obe suciastky od roznych vyrobcov by mali mat priblizna zhodne parametre. Je pravda, ze tie z Ciny boli podstatne lacnejsie, ale stoja za h...o! Tak som naletel ... Nabuduce si dam bacha.