Rušení na audiovýstupu
Moderátor: Moderátoři
- josefhajek
Rušení na audiovýstupu
dostal jsem se do zapeklité situace. Chci v autě poslouchat hudbu z tabletu, a zároveň mít i pro něj nabíjení. Jenže zde je problém, jakmile začnu tablet nabíjet, okamžitě je v reproduktorech slyšet zvukové rušení. Není to standartní cyklický brum, či pískání, ale šumění které se stále mění, a to i s dotykem na displej. Také, pokud v přehrávači pozastavím přehrávání, slyším opakovaný zvuk, stejný, který dělá pozastavený CD přehrávač. Nejdříve jsem si myslel, že za to může hlavně impulsní nabíječka, jenže jsem jí opatřil z obou stran LC filtrem 100uH/4,7mF a žádná změna se nestala. testoval jsem to i s mobilním telefonem, který toto nedělá. poté jsem zkoušel rozpojit zemní smyčku, pro jistotu, také nepomohlo. zajímavé ale je, že ve sluchátkách ten zvuk slyšet není.
napadlo mě, že pokud tablet hraje do velké impedance řádově desítky kOhm, pak rušení slyšet je, ale ve sluchátkách která mají zhruba 24Ohm rušení slyšet není. proto jsem tablet zatížil sluchátky a paralelně napojit vstup autorádia...zvuk stále nemizí....
poslední můj nápad je použít oddělovací audiotrafo, nebo optočlen s odpovídající impedancí.
má někdo zkušenost, jak z toho ven?
- josefhajek
.... nějaké nápady na konstrukci galvanicky odděleného zdroje?:)
A kutilmile - nelituju tě
- josefhajek