Horizontální pruhy

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

jo, máš pravdu, neuvědomil jsem si že lidi říkají "YAGI" i těm širokopásmovkám s Y direktorama. Asi myslíš tohle:
Obrázek
A jestli počítáš jako prvek každou půlku direktoru, pak se na závratné číslo rychle dostaneš :lol:
Mně osobně se tyhle antény a celková koncepce (anténa jako kráva "na všechno", zesilovač rovnou v anténě taky na všechno) silně příčí, nejen kvůli těm problémům jaké s nima máš ty.
Elko

#17 Příspěvek od Elko »

Uzemni si anténu
a jednotlivé prípojky urob cez rozbočovače so zachovaním selektivity útlmov, samozrejme kvalitným koaxiálnym káblom, tým dosiahneš impedančné prispôsobenie jednotlivých TV.
Dôraz polož na tienenie a uzemnenie, väčšina rušení ide cez zem.
No bez merania je to len obyčajná ducharina!
RadekB

#18 Příspěvek od RadekB »

Crifodo píše:
Mně osobně se tyhle antény a celková koncepce (anténa jako kráva "na všechno", zesilovač rovnou v anténě taky na všechno) silně příčí, nejen kvůli těm problémům jaké s nima máš ty.

No ona to neni spatna antena, jen se musi spravne pouzit. Napr. taky celkem dost zalezi i na obycejnym symetrizaku co se v ni pouzije. Stejne tak neni moc dobra na nejnizsi kanaly (21-30) a na kanalech od 50 vys je srovnatelne s mnohem levnejsi chlumeckou TVA20xx. Maximum zisku ma kolem K40, je proto velmi vhodna napr. na DVB-T z Brna a Ovy.
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Zrovna teď, když tak hezky sněží, mě napadla ještě jedna otázka: jak moc rezavý reflektor ta anténa má ?
MetalGod

#20 Příspěvek od MetalGod »

Jéééééé, tak to nevim.
Víš, mám dost strmou střechu, k anténě přístup jak z PMD-85 na internet a válí se na ní sníh a led, takže vzhledem k zachování mý existence tam radši nepolezu.
No, zatím (teda až ten sníh mi umožní bezpečnej přístup k tý anténě) vyměním koax, reflektor odrezím, nechám pozinkovat a nanesu kataforézní lak, anténu uzemním tak důkladně, až se ji to samotný nebude líbit a pak uvidím.
Možná budu muset očesat direktory, ale až pak.
ok1umb

#21 Příspěvek od ok1umb »

Po mých špatných zkušenostech se zesilovačem v ant. krabici této anteny bych v první řadě dal kvalitní koax se symetrákem a cca po 2-5metrech teprve zesilovač s dobrou odolností proti křížovce. Nedávno jsem řešil stejný problém a toto řešení bylo jedinné schůdné. Měl jsem i spektrák a to moc pomohlo při lokalizaci problému. Přeji mnoho zdaru.
Zdravím Míra UMB
RadekB

#22 Příspěvek od RadekB »

Jak jsem psal vyse - v teto antene extreme zalezi na sym.clenu, symetrizak na vetsine predzesilovacu s ni nechodi uplne nejlip. Vetsinou je potreba tam nechat ten orig.
ok1umb

#23 Příspěvek od ok1umb »

RadekB píše:Jak jsem psal vyse - v teto antene extreme zalezi na sym.clenu, symetrizak na vetsine predzesilovacu s ni nechodi uplne nejlip. Vetsinou je potreba tam nechat ten orig.

Souhlas RadkuB, celkem dobře tam chodí i sym na 2děr plexiskle, má menší ztráty o cca 0,6dB.
Zdravím Míra UMB
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“