Xperia Sola - po čtyřech dnech mrtvola

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
alkom01

Xperia Sola - po čtyřech dnech mrtvola

#1 Příspěvek od alkom01 »

Synovi jsem k 15. narozeninám koupil Sony Xperia Sola, dostal ho ve středu, a dnes, po čtyřech dnech telefon umřel. Nejde zapnout a ani při připojení nabíječky se nerozsvítí LED. Takže budu reklamovat.
Máte někdo taky podobnou zkušenost s tak krátkou funkčností nového zařízení?
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Není jenom seklý?
Zkoušeli jste reset? (u androidu power+volume_up - držet déle)
alkom01

#3 Příspěvek od alkom01 »

Díky, pomohlo to. Já sám s androidem nemám zkušenosti, ale kluci na tom vaří, jako by to měli už zakódovaný v genech.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Aspoň že tak. U androidu jsou záseky běžné, na jiných platformách (např. windows phone) výjimečné, ale probírat výhody nebo nevýhody je na jiné téma.
Honza_dy

#5 Příspěvek od Honza_dy »

OT: Koupit Sony s androidem uvnitř je smrt na druhou. Já tuhle chybu udělal u přítelkyně s Xperia mini pro. Když jsem se rozhodoval pro svůj nový mobil, řekl jsem, že android NE! (Mám zkušenost jelikož vlastním i tablet)
Nezlobte se na mě, ale HUAWEI Ascend W1 s WP8 není nic, z čeho bych si sednul na zadek, ovšem funguje jako hodinky a na baterce vydrží 4dny!
Není to ale nic pro pozéry, pouze dvě jádra@1,2Ghz a 512MB RAM
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Byl jsem 6 let na windows mobile, 2 roky na windows phone, nyní jsem na androidu a jsem max. spokojen. Potřebuji hlavně síťové služby (FTPS, VNC over SSH, Sambu atd.) a ty mám až nyní k dispozici.
A co se týče Xperií, tak dle mého subjektivního mínění se mi hodně líbí, co nyní samostatné Sony vyrábí.
rezis

#7 Příspěvek od rezis »

No nevím. Mám teď půl roku Android. Celkem pohoda když jsem si přeposílali v práci nějaké pdf. Já v pohodě, kolega s Androidem v pohodě kolega s Iphone musel nejdříve něco stáhnout a další s Win se dvakrát hryznul a poté to vzdal. Ale co se týče tohoto případu tak se mi to zdá divné. A ne normální. Stane se mi sem tam, že mu chvíli trvá než něco udělá, ale nesekl se na tuho nikdy.
Internet - metla lidstva
Standa99

#8 Příspěvek od Standa99 »

Mám Nexus 4 (na klasické stock ROM s Androidem 4.2.2), který je podporován přímo Googlem a OTA aktualizace dostává mezi prvními. Vím, že má minimálně 2 neopravené bugy a párkrát už se seknul. Ale to bych dal za vinu určitým aplikacím, takže když jsem měl na některou pifku, šla pryč.
Ale u WP8 se taky nedaří vše. Co jsem četl, tak i Lumie nebo HTC s WP8 trpěly náhodnými restarty, což se daří řešit aktualizacemi. A že mají i Microsoftu čas testovat aplikace na marketu, tak je sice plus, ale to jen proto, protože jich nemají takové kvanta jako jinde.
Honza_dy

#9 Příspěvek od Honza_dy »

rezis: Tohle beru, já jsem s .pdf taky nepochodil. Nicméně doufám, že se situace zlepší.

Android se mi nelíbí z důvodu neskutečné rozežranosti.
Jak už jsem psal, mám tablet, jednojádro @1Ghz, 1024MB RAM, OS 4.0.4 GB. Ten HW je teoreticky výkonější než notebook z kterého teď píšu a jednoduše nezvládá operace na pozadí, zatímco u mobilu s WP jsem nezažil seknutí při práci. Kde je asi chyba???
Co se týče telefonů SONY, nikdy jsem je neměl rád, protože neměli zájem odladit FW tak, by fungoval.
Xperia mini pro, česká distribuce, žádná šedivka. Sekání, restarty zamrzání. Sony slíbilo aktualizaci na GB a 🤐 se na to.
Po jeden a půl roce praskání krytu, ačkoliv se s telefonem zachází jako s miminkem. Výdrž cca 1den -> telefon na hovno. Navíc se dnes v řadě XPERIA nikdo nevyzná, 50 telefonů s podobným vzhledem a minimálními rozdíly. Proč nemohli udělat jen několik a pořádně???
Nejsem fanda ničeho, jediné co jsem si nezkusil je iOS, ale SONY + android ani zadarmo.
Četli jste už recenzi na tu slavnou Xperii Z? :lol:
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Michal22

#11 Příspěvek od Michal22 »

Přímo Androidem to nebude, podezřívám Sony že to nějak nezvládají. Samsungů se prodaly mraky, občas nějaký problém. Sony /potažmo ještě Sony- Ericsson/ nebyl zas takový šlágr a pořád to mám na stole :(
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Mám kolegu, kterej dnes funguje na Samsungu - a o svých kdysi vlastněných několika SE-8xx neřekne jinak než "sorry-erik-sráč"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Standa99

#13 Příspěvek od Standa99 »

Jenže Sony je už bez Erika. Navíc dnes (téměř) všichni jedou na chipsetu od Qualcommu (Snapdragon), kde použijí doporučené zapojení (to je stejné jak u základních desek pro PC nebo NB). Podporu včetně ovladačů dostanou taky všichni od Qualcommu a systém od Googlu. Udělat obal a připojit periferie (displej, reprák, baterku atd.) už není takový problém, ale pro prodej je to nejdůležitější.
Tohle srovnávat s tím, že se někomu na stole objevují muzejní kusy na opravu, je mimo mísu. Proti Samsungu nic nemám, ale jeho zastoupení v ČR si vydržuje úžasný servis. O Britexu už kolují po NETu pěkné historky ( http://www.petice24.com/odebrani_licenc ... isu_britex ). Dokonce servisují i HUAWEI 8O . A také netvrdím, že Sony má nějaký lepší servis.
Michal22

#14 Příspěvek od Michal22 »

Stando, já kolikrát nevím co v tom telefonu je za HW. Já mám jediný úkol- alespoň tu potvoru rozhýbat natolik, aby z ní šly vyrazit alespoň data...
Poslední S-E, ze kterými nebyly problémy na n-tou, byly opravdu telefony ze serie X750. Ekkar má tak trochu pravdu v tom že od K800i (K790i, K810i, K850i) se tyhle telefony začaly srat v rytmu, který dřív nikdo nepoznal...

Jasný, tohle nevypovídá nic o tom, jak se serou telefony z dnešní produkce. ALe mám statisticky dokázáno (prostě si píšu denní produkci) to, že se nynější Sony serou docela často, oproti jiným značkám tam většinou nenajdu příčinu v hovadském užívání od majitele, ale spíš to odhaduji na technologickou NEkázeň při výrobě. Mimochodem- S-E byla první korporace, která začala vyrábět telefony v číně- možná i tohle může být problém. Nevím, netvrdím tak i tak, nehádám z vody...,
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
robo

#15 Příspěvek od robo »

To Standa99:

Jsem take majitelem Nexus4, cca 4 tydny, origos rom. Co za bug tento telefon ma ? Abych vedel na co se pripravit. Uz se mi asi dvakrat stalo ze jsem vytahnul telefon z pouzdra na opasku a koukam byl vypnuty. Baterka byla ok. App tam mam tak 60kousku. Dik
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“