Výškový reproduktor DTM-104/4

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MilanCZ

Výškový reproduktor DTM-104/4

#1 Příspěvek od MilanCZ »

Ahoj, mám dvoupásmové bedny a u obou je vadný výškový reproduktor. Zde jsem našel stejný typ repro jako mám já, akorát já mám 6Ω a dá se koupit buď 4Ω nebo 8Ω. Jaký bych měl použít, nebo musím upravit výhybku? Díky
Naposledy upravil(a) MilanCZ dne 12 kvě 2013, 13:47, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

co je napsáno přímo na tom reproduktoru ?
"Monacor DTM-104/6" ???
MilanCZ

#3 Příspěvek od MilanCZ »

Na tom Monacoru nevím, ten chci koupit, ale na tom mým, který má stejné rozměry a i stejně vypadá mám napsáno viz obrázek.
Přílohy
DSC00650.JPG
(244.84 KiB) Staženo 104 x
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

Jaká je tam výhybka ? Prostý kond v sérii s výškáčem nebo nějaká složitější ?
Výškáče odcházejí přetížením první, já bych použil 8Ω bez úprav zapojení. Hrát to bude a doladit půjde mírnou úpravou kapacity toho kondenzátoru. Zesilovač máš předpokládám s výstupem 4Ω nebo 8Ω.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

buď koupíš jeden originál,
nebo budeš muset koupit dva jiné, aby bedýnky hrály obě stejně !
MilanCZ

#6 Příspěvek od MilanCZ »

Výhybka je tam tahle: viz obr.

To vypálený místo je od odporu 39Ω/5W, jen jsem ho vyndal abych to pod ním očistil. Odpor je v pořádku a je zpět..

Na receiveru mám možnost nastavení výstupní impedance 6 nebo 8 Ω.
Přílohy
DSC00642.JPG
(217.8 KiB) Staženo 110 x
MilanCZ

#7 Příspěvek od MilanCZ »

ok1hga píše:buď koupíš jeden originál,
nebo budeš muset koupit dva jiné, aby bedýnky hrály obě stejně !

Jak jsem psal, jsou vadné oba dva, takže jeden mi to nevyřeší. Ještě mě napadlo vyměnit jenom cívku, ale jakou vybrat ? Titan, ALU nebo textil??
Thales
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Thales »

Pokud chceš aby ty bedny hrály tak jak mají tak nevymýšlej jak s tím vyjebat a dej tam to co tam patří. Ty výhybky na to byly odladěné a pokud tam dáš něco jiného bude to hrát bez úprav vždy jen hůř. Tím spíš když nahrazuješ Vifu což jsou celkem slušné repráky.
MilanCZ

#9 Příspěvek od MilanCZ »

Nechci s tím vyjebat, jen řeším jaké repro tam dát, když nemám 6ti Ω. Origo už neseženu :(
Thales
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Thales »

Jak neseženeš? Vždyť ti ok1hga dal odkaz na běžící aukci! Pokud se ti to nelíbí a chceš výškáče vyměnit tak počítej s tím že pro dobrý výsledek budeš muset poslat reproduktory na měření a odladění nové výhybky. Pokud ne dojde ke zhoršení vlastností reprosoustavy. Dokonce i v případ kdy bys tam dal lepší reproduktor, což se nechystáš, naopak tam chceš dát horší reproduktor. Důvod je prostý - nejde jen o to jaké tam jsou reproduktory, ale jak kvalitně jsou na sebe navázané a to se dělá individuálně. Předpokládám že když už si dal někdo tu práci použít reproduktory Vifa této kategorie tak adekvátní úsilí věnoval i jejich sladění. Je to však jen předpoklad. Co je to vlastně přesně za bedny?
MilanCZ

#11 Příspěvek od MilanCZ »

Seženu jeden, ale už se po druhé opakuju - potřebuju dva. Jsou to bedny Heybrook HB1.5 :wink:
Thales
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Thales »

Ježiš ty seš línej škoda mluvit. To ti fakt máme všechno nastrkat až pod rypák aniž bys zkusil alespoń jednou nastartovat strejdu Googla?

Kdyby ses podíval pořádně zjistlil bys že stejný prodejce jako tu byl už zmiňovámn má těch aukcí na ten samý reprák víc. Nevím jestli prodává ten samý ve více aukcích a nebo jich má víc, ale to snad není problém mu napsat a zeptat se ho ne?

Kdyby neměl tak se zkus zeptat třeba v Xavianu a nebo tady hele:

http://www.hellsound.de/contents/de/d25.html

Co si s těmi repráky dělal že si je usmahl oba najednou? To se jen tak nepovede, to už se musí člověk snažit.
MilanCZ

#13 Příspěvek od MilanCZ »

Strejda google už hledal, nic kloudného nenašel. Ty repráky jsem dostal jako nefunkční, takže nevím kdo co s nimi dělal. Snažím se je dát dokopy, abych měl co dát do pergoly :wink:
Thales
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Thales »

Napíšeš tedy prodejci? Má tam dvě aukce, pravděpodobně na každý reprák jeden. Jeden je za 15 a druhý za 20USD. Zajímavé přitom je že mě žo Google našel na první nakopnutí.

http://www.ebay.ca/sch/i.html?_trksid=p ... &_from=R40
MilanCZ

#15 Příspěvek od MilanCZ »

Tak to vyřeším zatím takto: objednal jsem ty Monacory a pokud to nesplní má očekávání, tak to zkusím vyřešit originály. Potřebuju ty bedny do pergoly, takže nechci do nich moc investovat. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“