Repeater
Moderátor: Moderátoři
Repeater
riesim problem pokrytia domacou sietou wifi.Mam router Vigor 2700-(Telekom-Magio),ale mam problem so slabym signalom z routera.Mam ho v podkrovy a na prizemi mam signal len v jednej miestnosti a basta,na terase tiez nic.Skusal som vacsiu antenu,ale bezvysledne.Chcel by som to riesit repeatorom,ale bolo mi povedane,ze datova priepustnost mi klesne pod 50perc.Mate s tym niekto skusenost,pripadne da sa to riesit aj inac,nejakym"wifi zosilnovacom"alebo inym udelatkem,aby som mal dostatocny signal po celom baraku a aj na terase?
proel64 píše:Chcel by som to riesit repeatorom,ale bolo mi povedane,ze datova priepustnost mi klesne pod 50perc.
ano, v tom mají pravdu . . .
a tobě to vadí ?
jak rychlé máš připojení ?
specifikace:
Bezdrátové frekvenční pásmo: 2.4 Ghz
Podporované přenosové rychlosti: ADSL2+ až 24Mbs ; Wi-Fi 802.11 b/g až 54Mbps
Bezpečnost Wi-Fi: 64/128-bit WEP, WPA/WPA2
Wi-Fi: IEEE802.11b/g
tohle by mělo znamenat, že maximální rychlost ADSL je 24MBs
a wifi je max54MBs.
když použiješ repeater bude adsl stále 24 a tvoje wifi se sníží na 27MBs,
co myslíš že to bude nejvíc brzdit ????
z Bčka rozhodně 25 nevymáčkneš ani kdybys musel. z Nka se dá dostat daleko více, ale jaksi musíš mít celé pásmo nerušené a jenom pro sebe, což je realizovatelné snadno, ale na samotě u lesa.drabek06 píše: WiFi b/g dá maximálně tak 25Mbps reálnýho datovýho toku. V "n" se z toho dá vytáhnout něco přes 30Mbps.
Dělají se G-repeatery s dvěma rádiama, kdy každý sedí na jiném kanále, ale i tak je potřeba dodržet maximální možný rozestup mezi kanálama, resp. minimálně 4, aby si to vzájemně nelezlo do zelí.
http://www.puhy.cz/univerzalni-wifi-rep ... z2TjwHwBS4
Pokud se tomu nastaví statická IP a dá se to do bridge, tak IP adresy přiděluje původní router a není problém s přechodem mezi sítěmi.