Didaktik kompakt, jakou ma dnes cenu?
Moderátor: Moderátoři
Myslel jsi jen sudé stopy namísto do poloviny diskety?
Nenene, skutečně jsem myslel zápis do poloviny diskety. "Nelamačovské" O.S. předpokládají mechaniku 360KB s kapacitou média 320KB (2sid×40trk×16sec×256B), a tak prostě nakrokují jen do poloviny a vůbec nic netuší o mechanice s 80 stopami.
Trik s "dvojkrokem" umí Lamač CP/M, ale musí se na disketě s O.S. explicitně specifikovat, že např. "B:" je mechanika 720KB, 80 stop, typ kroku "double". Pak načte disketu 360KB přesně tak, jak popisuješ.
ferro0 píše:
Jinak je funkcni, origo krabice spousta dokumentace, diskety s programy, doklad o koupi a myslim i schema.
Trochu jsem se unahlil. Pred vice jak deseti lety k tomu bylo vse. Nyni pouze tri prirucky.
Mel bych dve otazky.
1. Zdroj piska v zavislosti na odberu, nejmene kdyz bezi disketovka. Jsou tam dva elyty za greatzem 1000/25 zvlneni v norme. Dale stabilizator 7812 napeti a vse v poradku. A nejaky spin. menic kde syci/piska civka + dalsi elyt 1000/16 tam je zvlneni, nebo spise sum take v poradku. Civku jsem zalil do laku (ochranny lak na osazene plosne spoje). Pomohlo to hodne, ale stale slabe piska.
2. Jak opravit a vycistit klavesnici. U nekterych klaves je potreba vetsi stisk. Je zpusob jak sundat tlacitka? Jak je tam reseno sepnuti?
Prikladam fotku zdroje.
- Přílohy
-
Zdroj Didaktik Praktik.jpg- (272.82 KiB) Staženo 111 x