grundig cuc2031

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Marox

grundig cuc2031

#1 Příspěvek od Marox »

Zdravím
Prosím o radu s TV grundig cuc 2031. Po zapnutí chvílu ide a potom sa prerazi dioda BYT56M na sekundárnej strane imp. zdroja (140V), ktora napája VN trafo a zhorí aj v imp. zdroji BUZ90. Zdroj sa zo žiarovkou rozbehne a napätia na výstupe sedia podla schémy. Kondenzátory pri BYT56 vymenené. TV na externý zdroj funguje.

ĎAKUJEM
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kaca »

Zkus zkontrolovat všechny diody ve zdroji včetně zenerek. Kaca
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DjRix »

Nevím jak to má zapojený zdroj,ale mrknul bych na primární straně kolem toho BUZ na rekuperační diodu(y) a odrušovací kodny primárního vinutí. Chtělo by to mrknout na průběhy na trafu šopkem,tipuju že se ti ta dioda proráží nadměrným závěrným napětím.
Klídek chlapi,to je nulák...
Marox

#4 Příspěvek od Marox »

Na tranzistore vývod D som vymenil kondenzátory, diody sú dobré, napájacie napätie nie je zvlnené ,skontroloval som všetky súčiastky v zdroji.
Mohlo by to robiť prerazené TRAFO ???
89.176.2.100

#5 Příspěvek od 89.176.2.100 »

DjRix píše:Nevím jak to má zapojený zdroj,ale mrknul bych na primární straně kolem toho BUZ na rekuperační diodu(y) a odrušovací kodny primárního vinutí. Chtělo by to mrknout na průběhy na trafu šopkem,tipuju že se ti ta dioda proráží nadměrným závěrným napětím.
Dovolil bych si trochu nesouhlasit s termínem rekuperačních diod a už vůbec ne s tím , že tam má nadměrné záv. napětí na diodě . Spíše by mě zajímala frekvence zdroje . . Mimochodem když odchází po chvíli dioda , jak je na tom s teplotou . Zdravím Ivan
Marox

#6 Příspěvek od Marox »

BYT56M -1000V,3A ,100ns
horúca nie je ,normálna teplota
vyskúšal som tam 1500V 8A 300ns tiež zhorela
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

Marox píše:BYT56M -1000V,3A ,100ns
horúca nie je ,normálna teplota
vyskúšal som tam 1500V 8A 300ns tiež zhorela
Co to má v buzení za I.O. ? Nebyl měněný ? Ivan
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DjRix »

Ivane,ty si dovoluješ vždy,takže se nic nestalo :)

To rekuperační mělo být v uvozovkách,zapoměl jsem na ně,ale to je jedno...

Psal jsem že by to chtělo mrknout na to napětí přímo na trafu před diodou škopkem,pak by bylo jasno jestli je to nadměrnými závěrnými špičkami.
(trohu tomu nasvědčuje i to že ta dioda je při poruše studená)

Ještě by to mohl dělat nějaký borel z VN,skoušel jsi odpojit rozklady a zatížit zdroj žárovkou,jestli ta dioda odejde??
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

Dj v tvém případě by mě dost mrzelo kdybys nevěděl co je rekup. dioda . Na druhou stranu svářečky řešejí jinde . Záv. napétí se objeví při otevř. fetu , tak to mě zase nějak vylučuje nap. špičky a bordel z vn. odstraní filtr a ten prý měnil . Jinak souhlas se zap. žár. a teď už opravdu osciloskop . Ten mu požaluje i případný úlet frkvence.
Zdravím Ivan
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DjRix »

Dobře,uznávám že pojem rekuperační diody jsem vůbec neměl uvádět.
Měl jsem na mysli diodu co bývá někdy zapojena v kombinaci s C a R k primárnímu vinutí zdroje pro odrušení napěťových špiček.
Marox

#11 Příspěvek od Marox »

Zdravím
Konečne som sa k tomu dostal. Zdroj je s TDA4605-3 a bol vymenení.Na IO pin.5 mám zdvojené impulzi, ako keby sa IO rozkmital ,na pin.2 to robí tiež.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“