grundig cuc2031
Moderátor: Moderátoři
-
Marox
grundig cuc2031
Prosím o radu s TV grundig cuc 2031. Po zapnutí chvílu ide a potom sa prerazi dioda BYT56M na sekundárnej strane imp. zdroja (140V), ktora napája VN trafo a zhorí aj v imp. zdroji BUZ90. Zdroj sa zo žiarovkou rozbehne a napätia na výstupe sedia podla schémy. Kondenzátory pri BYT56 vymenené. TV na externý zdroj funguje.
ĎAKUJEM
-
Marox
-
89.176.2.100
Dovolil bych si trochu nesouhlasit s termínem rekuperačních diod a už vůbec ne s tím , že tam má nadměrné záv. napětí na diodě . Spíše by mě zajímala frekvence zdroje . . Mimochodem když odchází po chvíli dioda , jak je na tom s teplotou . Zdravím IvanDjRix píše:Nevím jak to má zapojený zdroj,ale mrknul bych na primární straně kolem toho BUZ na rekuperační diodu(y) a odrušovací kodny primárního vinutí. Chtělo by to mrknout na průběhy na trafu šopkem,tipuju že se ti ta dioda proráží nadměrným závěrným napětím.
-
Marox
-
Návštěvník
To rekuperační mělo být v uvozovkách,zapoměl jsem na ně,ale to je jedno...
Psal jsem že by to chtělo mrknout na to napětí přímo na trafu před diodou škopkem,pak by bylo jasno jestli je to nadměrnými závěrnými špičkami.
(trohu tomu nasvědčuje i to že ta dioda je při poruše studená)
Ještě by to mohl dělat nějaký borel z VN,skoušel jsi odpojit rozklady a zatížit zdroj žárovkou,jestli ta dioda odejde??
-
Návštěvník
Zdravím Ivan
-
Marox