OVP CTV 28HD13 - pojistka

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od gumickar »

kondik píše:Vymen pozistor ved som ti to pisal.
Pro info je to takový bílá, nebo černá převážně třínohá krabička :D
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Komu není rady tomu není pomoci a když je někdo idiot tak je potřeba mu urazit ruce,...
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DjRix »

Jinak je moc "dobrý" nápad dávat do telky RYCHLOU pojistku. (viz víše)

jumper1: Kolegové to myslí dobře,raději to fakt odvez do servisu,dřív než tě to zabije,nebo ti kvůli HŘEBÍKOVÉ POJISTCE vyhoří barák.
Klídek chlapi,to je nulák...
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od DjRix »

kondik: Já to nemyslel na tebe,ale co řící člověkovi,který považuje pojistku za zbytečné zlo?? O tom že má použít pomalou pojistku jsi ho informoval i ty,a taky bez reakce. Proto jsem mu doporučil ať to odnese do servisu,než mu zhoří barák,pak si ještě bude stěžovat,že jsme mu to pradili my.
Klídek chlapi,to je nulák...
juca

#24 Příspěvek od juca »

Tiz som pisal uz na zaciatku prispevku aby skontroloval pozistor, a s tou 5A pojistkou som si to nevymyslel , OVP vzdalo na to upravu.
juca
tfro2

#25 Příspěvek od tfro2 »

Stejná závada si mi stala zrovna včera. Pomůže vyletovat pozistor, rozebrat ho a vyčistit. Pak zaletovat zpět a telka maká jako nová. :P
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od gumickar »

To je pravda, copak někdo třeba nahrazuje odpor odporovým drátem? proč opravovat jetej pozisor, když novej(nebo z vraku) je za kačku? Taky nejse zastáncem silnějších pojistek, ale na jednu stranu je fakt, že třeba do prvních modelů THOMSON 29DM182 dávali 1.16A, což ruplo asi po třech zapnutí, někdy i při prvním:)ale to byla výrobní vada u jednoho modelu, kdzž TV běží 10let z pojistkou 2A, nevím, proč by měla najednou běhat jen s "hřebíkem". Taky je dobrý mít oddělovací trafo:D
Návštěvník

#28 Příspěvek od Návštěvník »

jumper1 píše:Tak cca po 8 hodinovém provozu a cca po 10 zapnutí TV z režimu STANDBY i ON-OFF 3,15 vyhořela.Po konzultaci se servisním technikem OVP a dle vašich názorů osazeno f5A 250V.Uvidíme co to provede.Demagnetizační cívka byla před osazením pojistky odpojena,jinak bych se k pojistce nedostal.Demagnetizační cívka je vlastně vinutí drátu v keramickém obalu polepené izolační páskou okolo obvodu obrazovky.A já ji hledal na základní desce :D .No jo,jsem amatér.Myslíte že je tento postup správný,nebo bych měl zavolat servis.To v každém případě udělám,pokud mi vypadne i pětka.
Servis v žádném případě nevolej , stálo by Tě to zbytečně peníze . Na rozdíl od servisu hasiči přijedou zadarmo a ještě Ti při návštěvě umejou byt . Zdravím Ivan
tfro2

#29 Příspěvek od tfro2 »

Ano, souhlasím, že nejlepší je dát nový pozistor. Jaká je tedy náhrada pozistoru EPCOS T205 ? Dík
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od gumickar »

tfro2 píše:Ano, souhlasím, že nejlepší je dát nový pozistor. Jaká je tedy náhrada pozistoru EPCOS T205 ? Dík
Proboha to neřeš, prostě jen koukej, aby měl stejnej počet nohou.
Jinak nadšeným amatérům doporučuji investovat do litelatury a koupit si na bastlení pár stavebnic a snažit se pochopit, jak fungujou. Nechci vidět ty debaty až sem někdo napíše:" Ahoj, jsem amatér a mám doma plasmu a něják mi nejde..co s tím??" :D :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“