Sony Xperia, neuznaná reklamácia

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Premekapac

#76 Příspěvek od Premekapac »

To Standa99: To není naivní představa, to je běžná praxe, alespoň tam kde pracuji. Takhle to má většina servisů. Co vím, tak Nokia proplácí částečně náklady na diagnostiku a dopravu jen Arvatu a poslední dobou i jim začíná škrtit.

To passion: Omlouvám se, vlákno jsem četl, ale nějak špatně jsem pochopil, že se nebavíte o Nokii C5. Beru proto zpět... Jinak o tom mikrofonu a oxidaci to obecně platí...

Přemek
Standa99

#77 Příspěvek od Standa99 »

Nokia je v prdeli, tu už drží nad vodou jen prachy Microsoftu, ale u jiných, dobře vydělávajících to je ostuda. Je logické, že ryba smrdí od hlavy.
Hydrawerk

#78 Příspěvek od Hydrawerk »

Doufám, že Nokia není v p*deli... Ale víme, jak dopadl Siemens. V roce 2005 to byl v ČR velmi oblíbený výrobce mobilů. A pak najednou kdovíproč zkrachoval...
Michal22

#79 Příspěvek od Michal22 »

Stando, vysvětli mi něco- proč by měl technik v servise při záruční opravě z nějakého telefonu dolovat použití díl s nejasnou minulostí, když si ten stejný díl může upsat na tu záruční opravu a jednoduše jej zákazníkovi nevyměnit? By byl blbec, kdyby to dělal podle tebe...
Proč když ty nemáš problémy v cizině, proč je mají lidi tady? Myslíš že je to servisem? Můžu tě ujistit že tam, kde jsem dělal (a dělal jsem značku, která má dnes největší podíl na trhu), byly jasné instrukce od lokálních zastoupení dané značky co se týče posuzování reklamací. Nenapadá tě spíš to, že si z nás výrobci dělají dojnou krávu? Že jsme méněcenný trh, na kterém si můžou dovolit víc prasečin?
Bylo to tu už kdysi, kdy podle bulletinů výrobce se měly určité typy telefonů s jednou technologickou vadou (špatné podtmelení BGA obvodů) měnit za SWAPy, ale lokální zastoupení této značky zároveň poslalo instrukci, že neproplatí víc jak 5% SWAPů z celkového objemu zakázek. Přitom těchto telefonů byly mraky...

Hele, žij si na fórech, já ti to nebudu zakazovat. Jen se ti snažím naznačit, že realita bývá trochu jinde...

Přemek- kdysi jsme reportovali na Nokii Fault Code OX (myslím 470), za ten se platilo asi 200kč bez DPH. Ale to uže je dlouho. Jak to má dnes ošetřeno Arvato, to se asi nedozvíme...

Hydrawerk- Siemens byl obrovský bordel, to nemohlo dopadnout líp. Se divím, že se tak dlouho udržel. A ta ostuda, až to prodali Benqu a ten zjistil jak se věci měly v divizi MT :D :D :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Standa99

#80 Příspěvek od Standa99 »

To je jedno, jak to kdo dělá. Já jsem to psal obecně. V autoservise ti nevymění čtvrt auta, když sis na to při příjmu nestěžoval.

P.S. Akorát se tu prokázalo, že se v servise vymění hromada dílů na vrub výrobce a zákoš utře hubu, protože už na něho nezbude.
Michal22

#81 Příspěvek od Michal22 »

Nemá to cenu.
Ty máš na všechno odpověď.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Standa99

#82 Příspěvek od Standa99 »

To je prostě realita vs naivita, nic víc. A že se všude krade, je realita.
Dá se to pochopit u těch, kteří mají málo, ale jsou z.m.r.d.i, kteří mají moc a proti těm jsou ti v servisech břídilové.

P.S. Ať žije oxidace. Howgh
BOBOBO

#83 Příspěvek od BOBOBO »

Je vidět , že máš prd zkušenosti . Zadaná závada motor špatně chytá teplý . Vyměněna ta čtvrtina auta a závada zůstala ... REALITA .
Premekapac

#84 Příspěvek od Premekapac »

Michale, Fault Code Ox fungoval až od L3. K L2 servisům, kterých je nejvíc se bohužel nikdy nedostal :(

Přemek
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“