Mikrovlnka Novaline MW DGS 231, přestala ohřívat
Moderátor: Moderátoři
Mikrovlnka Novaline MW DGS 231, přestala ohřívat
Trouba je NOVALINE+gril MW-DGS-231 1200W Micro,1000Wheater output 800W 2450MHz-ještě dole je S/N CZ 05061089 .
Když jsem to propojil natvrdo, tak už zase normálně ohřívalo.Vývod pojistky jde z dvoukondenzátoru na cívku trafa a z trafa na to, co dělá asi to ohřívání(nevím, jak se tomu nadává-tak .....)
Mám otázky :
1.kde by se taková pojistka dala sehnat
2.dá se nahradit nějakou podobnou tavnou pojistkou z televize(těch mám dost a snad by se něco našlo)
3.proč tato součástka odešla.Nesignalizuje to nějakou skrytou další poruchu(třeba těch kondenzátorů?)
4.z jednoho z těch vývodů kondenzátoru jde nějaký černý váleček a je spojený s kostrou-nevím, zda je to odpor nebo nějaká dioda-není to nijak popsané a nejde to změřit.Ani nepípne!
Díky předem za radu.
rysTR píše:1.kde by se taková pojistka dala sehnat
vyber si která to je . . .
http://www.ame.cz/Pojistky-VN-_g40521005_10699.aspx
rysTR píše:2.dá se nahradit nějakou podobnou tavnou pojistkou z televize(těch mám dost a snad by se něco našlo)
obyčejné pojistky jsou na nižší napětí a když ji tam dáš, může při přepálení uvnitř docházet k výboji . . .
rysTR píše:3.proč tato součástka odešla.Nesignalizuje to nějakou skrytou další poruchu(třeba těch kondenzátorů?)
ano, může to tak být, třeba je vadná dioda,
ale mohlo to být jen prostým přetížením magnetronu - zapomenutá lžíce na talíři a pod.
rysTR píše:4.z jednoho z těch vývodů kondenzátoru jde nějaký černý váleček a je spojený s kostrou-nevím, zda je to odpor nebo nějaká dioda
je to dioda a měří se při vyšším napětí, měření multimetrem má na ni moc malé napětí!
a jak je tu už psáno, POZOR napětí uvnitř, jsou životu nebezpečná !!!!!!
Stejně je ale chyba někde jinde a já pořád nevím kde? Poraďte mi někdo-díky předem
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
To se mi zdá velice podivné. Znamenalo by to, že tam nemáš tvrdý zkrat, jen zvýšený příkon, který by se teoreticky dal změřit, kdybys na to měl vybavení, znalosti, a osvědčení.rysTR píše:Když jsem to propojil natvrdo, tak už zase normálně ohřívalo.
Zároveň ten zvýšený příkon může znamenat, že ty nejdražší součástky dosáhly konce životnosti a oprava je nerentabilní stejně, jako kdyby už byly shořelé.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)