IBM ThinkPad A31p - umrel
Moderátor: Moderátoři
IBM ThinkPad A31p - umrel
USB porty boli vylamane, tak som notebook rozobral a vymenil USB konektory. Ziadnu dalsiu zavadu som neobjavil, tak som to zlozil. Otestoval som (v Linuxe) USB porty, fungovali. Upgradoval som EC firmware a nasledne aj BIOS, vsetko OK. Potom som este pozeral do nastavenia BIOSu. Nasledne som notebook restartoval a uz nenabehol.
Notebook sa zapne - svieti POWER LED, prebliknu klavesnicove LEDky a nic viac sa nedeje (ziadny obraz ani zvuk). Vybral som vsetko, mam len na stole holu dosku s CPU, RAM a security chipom a ziadna zmena. Zaujimave je, ze ked vytiahnem security chip, pocujem 4 pipnutia (chyba security chipu) - takze viem, ze procesor bezi.
CPU je SL6FK (P4-M 2.0 GHz). Vyskusal som desktopove P4 2 GHz (SL6QM) a P4 2.26 GHz (SL6PB) a s oboma sa to rozbehne.
Spomenul som si teraz, ze pri rozoberani bola jedna skrutka na chladici CPU volna...takze pravdepodobne chladic nesedel na celej ploche cipu a cast sa upiekla. Podobne ako prvy CPU Intel, ktory som videl pred rokmi vadny - na Celeron (P3) nejaky dement nasadil chladic opacne a tiez sa cast upiekla - dokonca aj BIOS sa zobrazil, ale zamrzlo to v nom.
Michal
Edit: takže už nic, gratuluji k úspěchu!
Notebook vsak mrzne. Ked v Linuxe zavediem modul acpi-cpufreq alebo speedstep-ich, zamrzne takmer okamzite. Bez toho ide, ale ked ho necham chvilu bez zataze, zamrzne. Instalacia Windows XP zamrzne tiez (vzdy na tom istom mieste - pri "Registering components). Mam podozrenie na napajanie CPU, asi to nezvlada velke zmeny odberu.
Tak som urobil reflow a uz to nejde vobec. Asi by to chcelo reball... Alebo tam nakydat nejake dobre tekute tavidlo?
A ide to aj s povodnym procesorom... Zase sa potvrdilo, ze procesor takmer nikdy nie je vadny.