Intervalové překlápění líhně motorkem ze stěračů
Moderátor: Moderátoři
Takže řešení od ok1hga pokládám za jedno z možných.
Doplním druhé možné: využít původní dojezdový kontakt motorku po jedné otáčce a na excentr naklápění udělat převod 1:2, tedy po každé otáčce se motorek zastaví, dokud opět nedostane impuls pro start, přičemž s každou otáčkou hřídele motorku plato střídavě mění polohu.
Výsledek je v podstatě stejný, spouštění stejným způsobem, jaký popsal ok1hga.
- frantajetel11
Pokud by tam byl rozpínací koncák, tak by stačila místo tý kulisy dvojitá vačka (třeba kus plocháčku se zaoblenejma náběžnejma hranama). Taky je důležitý, aby ten impuls z hodin byl dost dlouhej na to, aby kulisa/vačka spolehlivě sjela z koncáku a sepla ho, ale zase ne delší, než k dalšímu rozepnutí
- frantajetel11
A rozhodně bych tam vyzkoušel i ten sériovej odpor k motoru pro aspoň mírný zpomalení.
Jo a taky jsem někde čet, že náklon toho "vejcohejbače" by měl bejt minimálně 90°
fullczech píše:spis to rele vubec nevim jake. to bych potreboval nejaky odkaz.
třeba tohle ?
http://www.elektro-svitidla.com/rele-cr ... Zn1ak1.php
- frantajetel11
Akorát jsem s tímhle konkrétně nic nedělal, takže nevím jestli ty "cyklovací" časy jdou nastavit nezávisle na sobě - což ty rozhodně potřebuješ.
- frantajetel11
frantajetel11 píše:Relé třeba tohle http://eshop.elkoep.cz/crm-2h-uni--deta ... 00101.aspx
Akorát jsem s tímhle konkrétně nic nedělal, takže nevím jestli ty "cyklovací" časy jdou nastavit nezávisle na sobě - což ty rozhodně potřebuješ.
aha, presne toto ted pouzivam, takze jsem rad ze nic nemusim uz kupovat. jo jeste ten odpor, co by mel byt zac (odkaz)
- frantajetel11
Jediný co ti k tomu můžu říct, že bude určitě VÝKONOVEJ
A to relé si myslim, že má jenom buď zpožděnej rozběh, nebo návrat... což ti moc nepomůže.
- frantajetel11
To fullczech: s tim votravnym si nedělej vrásky a klidně se ptej
To jsem si jenom musel rejpnout.