Reprozostavy a všetko okolo

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
frantajetel11

#151 Příspěvek od frantajetel11 »

Admin by se ti na nějaké trieděnie z vysoka v*y*s*r*a*l. To ti to spíš smaže celý.
Nevíš co chceš, ale víš to přesně a měníš zadání minimálně 50x :evil:
10 EDIT 11 stran o hovnu.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od Habesan »

Thales píše:Ty si v principu nechceš nechat poradit, ty jen chceš abychom ti posvětili cokoliv co vymyslíš bez ohledu jestli to dává smysl či nikoliv.
Takové osoby znám...
Mohu to, prosím, používat jako citát???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Thales
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Thales »

Klidně si posluš. Jsou to jen fakta, nevymyslel jsem nic ani nového, ani geniálního.

Dušane do geniusek si dej třeba deset ARN100, ale bez pořádné výhybky to hrát nebude. Je to jako kdyby si řešil na autě světla, sedačky, chromované blbinky, ale zapomněl si že bez volantu a řidiče to nepojede. Proto jsem ti radil raději dvoupásmovky, kde je výhybka už navržená a je jednodušší než pro třípásma. Ale i tak je mi naprosto jasné že když bys viděl že v té výhybce je víc než dvě součástky tak by ses ošíval a předložil bys nám tu další alespoň 3 strany návrhů jak to ojebat prokládanými výroky typu "já to to zkusím a když to pude tak to tak nechám a když ne tak fialová". Už jsem se na to chtěl kolikrát vykašlat, ale nějakým zázrakem (ač na ně nevěřím) mě trpělivost neopustila. Tentokrát však ano. Kup si první co potkáš a bude klid. Pokud se chceš vydat jinou cestou projdi si znovu vlákno.
Duvsan

#154 Příspěvek od Duvsan »

ARN 100 tam rozmerovo pasuje. Keď to budem mať rozobraté, odfotím to a pochopíš, prečo nechcem zahodiť prednú plastovú masku a rozvŕtať to. A skonštatuješ, že som to mal zahodiť dávno.
Trojpásmo alebo dva-a-pol pásmo (2xARN100+výškač si zamietol) chcem preto, lebo chcem obsadiť pozície a nestrpím vedomie, že jeden reprák sa ulieva.
S výhybkou si vedľa, ale neviem o nikom, čo mi to zmeria.
Skúsim tak i tak a buď -alebo.

Pokiaľ ide o tie kecy okolo bedien, riešil som viac ich použití (u mňa v pracovni, pri počítač, do záhrady, pr. k sestre), preto som sa tak vypytoval. Len to je "bez ladu a skladu". Tie pre mňa stále neviem, či majú byť regálovky, alebo stĺpaky. Každé má svoje pre a proti.

Thalesi, pomohl si najviac a fakt som vďačný.
Ak budem kupovať niečo nové, pravdepodobne budem vyberať z výčtu uvedeného na predchádzajúcej strane.
Pikofarad

#155 Příspěvek od Pikofarad »

never ending story :lol: :lol: :lol:
Duško napiš nějakou telenovelu s pětisty díly,zarobíš hafo eur a koupíš si dynaudia nebo BW Nautily :wink:
Duvsan

#156 Příspěvek od Duvsan »

Len to nie
Ale máš recht, patrím k večne nespokojným.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Thales »

Já jsem 2,5 pásmo nezamítl, jen jsem dal podmínku změny výškáče a přepažení vnitřku tak, aby to těsnilo. Z tohoto hlediska se mi jeví jednodušší třípásmo, přestože vyrábět tak malá třípásma nemá mnoho smysl. Je to v tomto případě jen úlitba jednodušší mechanice a špatnému výškáči. Daní za to bude menší citlivost, zatížitelnost a složitější výhybka.
ok1hga

#158 Příspěvek od ok1hga »

Duvsan píše:patrím k večne nespokojným.

jenže . . . z hovna bič neupleteš,
a fyzika se ochcat nenechá . . .
Duvsan

#159 Příspěvek od Duvsan »

Prepáč. Ja som to myslel ako dať 2xARN100 4Ω do série, alebo 2x8Ω paralelne. V prvom prípade by si vzájomne skúžili každý tomu druhému ako predradená tlmivka. Ale to by šlo v prípade, keby bol výškač medzi nimi a nie krajom od nich. Aspoň tak som to pochopil. Že v každom z prípadov bude iná výsledná impedancia, to teraz neriešim.
Ono plocha membrány sa dá do istej miery dohnať veľkosťou výkyvu tej membrány. Samozrejme má to svoje medze.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Thales »

Tuhle variantu dvoupásma už jsme také řešili, dokonce opakovaně.

Toto řešení použít nelze ze dvou důvodů - jednak by výškáč musel být mezi nimi (což není) aby byla stejná vzdálenost osy výškáče od obou os středobasů - bez toho nelze ve dvoupásmu měniče správně sfázovat. To by šlo pouze v hypotetickém případě, kdy by místo výškáče byl třeba nějaký malý širokáč, který by šel dělit tak nízko aby vzdálenost obou basáčků od "výškáče" byla vzhledem k vlnové délce zanedbatelná. Platí to čistě hypoteticky protože to není tento případ. Dále bys na to potřeboval lepší výškáč než je ten původní (schopnost nižšího dělená, větší zatížitelnost, lepší celkové chování).

Pokud jsou dva identické reproduktory v sérii nelze tvrdit že se jeden z nich pro druhý chová jako nějaká "předřazená tlumivka". To platí pouze v rozsahu jejich nestejnosti vlivem výrobních tolerancí a externího vlivu (např. ne zcela identické chování ozvučnice). Toto však nelze nijak využít protože jednak je to nedefinovatelné, jednak je to stejně mimo rozsah který je třeba ovlivnit.

Neverending story, pořád dokola trrrrrrr.....
Duvsan

#161 Příspěvek od Duvsan »

Tak som si pamätal správne.
OK. Tak to stopneme. Ešte raz dík za solution.
Skoro som už objednal tie ARN100-60/8, ale za oba + balné a pošta, no neviem. Ešte to zvážim.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Thales »

Však je tam můžeš dát a udělat z toho třípásmo. ARZtka už jakožto vhodné střeďáky máš, výškáče (byť blbé) také. Díky tomu že ty ARZtka jsou schopné jet dost vysoko umožňují použití i tak blbého výškáče. Když tam dáš ty ARNka stačí už pak pořešit jedinou maličkost - výhybku.

Víš co je ale blbej fór? Je docela dobře možné, že když by se proměřily ty původní basáky a střeďáky tak by se přišlo na to, že největší brzdou nejsou repráky ale ojebaná výhybka. Bez měření je to však čirá spekulace. U těch TVM repro alespoň víme co jsou zač.
Duvsan

#163 Příspěvek od Duvsan »

Jojo. Ale mám pre ne alternatívne využitie. Do bedni ešte podlejšej, súčasť mikrosystému. Ale dať za to cca 30€, neviem, či by nebolo lepšie už spomínané, zosík vybrať, dať do slušivej škatuľky a zvyšok zahodiť. :nevim: Porozmýšľam.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Thales »

Lepší budou leda tak na basech. Přeci jen plocha dělá svoje. Jinak to lepší nebude neb je tam na výškách nějaký šmejd (a šmejd + 6,5" je špatně) a když si k tomu připočítáme odfláknutou výhybku tak...
frantajetel11

#165 Příspěvek od frantajetel11 »

... tak je zbytečný mu to psát, páč si to stejně zvoslí po svym... :?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“