Elektrolux EWF 1045, jak se dostat do bubnu?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
granzer

Elektrolux EWF 1045, jak se dostat do bubnu?

#1 Příspěvek od granzer »

Nevím jak rozebrat tu potvoru zda se musí vytáhnout cely buben s závažím a motorem nebo je tam jiná finta. poraďte prosím.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

jedna moznost je cez otvor pre teleso alebo odpadovu hadicu z nadrze... inak nadrz von a pokial je to lepsi pripad tak sa vana da rozobrat. ak je zvarena...tak...bohuzel
granzer

#3 Příspěvek od granzer »

Přes odpadni hadici jsem se díval a je to OK a těleso nevytáhnu, pokud je to v kupě. :cry: Buben je naštěstí rozebírací.
tatramacek

#4 Příspěvek od tatramacek »

Plášť bude u tohoto modelu složen s dvou kusů.
Tudíž musíš vypustit vodu s čerpadla,odpojit motor,odšroubovat jej od nádrže,veškeré kabely vedoucí k čerpadlům,čidlům a topení... Vespod rozpojit hadici nádrž čerpadlo,odjistit tlumiče vibrací... Nahoře odpojit přívod vody do nádrže s násypky.. Násypku z pračky odmontovat ven. Oddělat kruhovou manžetu bubnu a odšroubovat zámek dveří... Povolit závaží a opatrně vytáhnout nádrž ven... Chce to trošku zručnosti a větší opatrnost... Hlavně bacha na poškození elektroniky a na poškození kabelů,aby pak nedošlo ke zkratu.. Pak dej vědět jak jsi dopad... Je to trošku složitější Lego :wink:
Audaces fortuna iuvat
granzer

#5 Příspěvek od granzer »

Tak jsem to vyndal ven motor jsem nechal odpojil jsem akorát čerpadla a tlumiče kabely jsem vyklestil s plastu a včetně betonu jsem to vytáhl ven. Jeto super práce už vím proč mi řekli 4500 Kč za opravu. :lol: Jo a v meri prostoru byla sekla ponožka od kluka. zítra to budu skládat potom napíšu. :lol:
tatramacek

#6 Příspěvek od tatramacek »

Ja u znameho dal za loziska a gufero okolo 200kc
Audaces fortuna iuvat
granzer

#7 Příspěvek od granzer »

Tak jsem to dal do kupy a je vše ok. zpáteční cesta bubnu do šasi byla hračka. Moc díky za radu jinak bych tápal mnohem díl. Nejhorší je pochopit jak to vlastně výrobce vymyslel. :lol: :lol: Nádobku na prášek jsem akorát uvolnil a vytáhl na mytí až když jsem to měl na stojanech. Jinak jsem na tu základní konstrukci přidratoval hranol a ve dvojko jsme to z obalu vytáhlí ven na připravené stojny včetně motoru závaží a všeho kolem. Ještě jednou dík za radu jinak se klidně obrať když budeš mít problém. :lol:
tatramacek

#8 Příspěvek od tatramacek »

Několik Elluxek jsem už v rukách měl.. jsou to suprové a velmi spolehlivé pračky... Tak ať slouží..
ps: když už jsi to měl rozdělané,přeci jen jsi měl zkontrolovat aspoň uhlíky na motoru.. a vyfoukat ho.. :wink:
Audaces fortuna iuvat
granzer

#9 Příspěvek od granzer »

Dobrá připomínka, ale to dělám v podstatě vždy že kontroluju zbytek. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“