Bezdrátová klávesnice Trust, politá vodou
Moderátor: Moderátoři
- Radovan-kocour
Bezdrátová klávesnice Trust, politá vodou
prosím chci se zeptat, mám bezdrátovou klávesnici + myš USB Trust a podařilo se mi ji polít vodou.
Chtěl jsem si koupit novou, ale tento dizajn- hranatý už není k mání.
Myš samozřejmě funguje a klávesnice ne ta na nic nereaguje- tak jsem ji rozmontoval a nevím co by tam mohlo být špatného- co odešlo tou vodou?
Chtěl bych ji zachovat a zprovoznit, z hlediska dizajnu- poradili by jste někdo prosím?
Děkuji Vám
Radovan
- Radovan-kocour
- Peterseal
Izopropyl kupis bezne v drogerii.
- Radovan-kocour
- tomasjedno
Já bych teda volil opačný postup. Rácháním v destilce rozpustit a vyplavit minerály, pak oplachem alkoholem (izopropylem) vytáhnout vodu a ofukem usušit. Pokud tam jsou nějaké mazané pohyblivé díly (třecí plochy), tak jen destilku a vyfoukat.Peterseal píše:Ide o to ze vo vode su mineraly, a tento izopropyl ich rozpusti . Dobre je ked po tom izopropyle to umyjes destilovanou vodou, ktora odnesie posledne necistoty...
- Radovan-kocour
- monterjirka
Pokud jsou někde elektrolytické kondenzátory, asi bych do toho nešel, ale bězným součástkám krátké ohřátí na 100 stupňů nevadí, vařící voda se dostane i pod pozdra IO, kde bývají částečně vodivé propoje z nečistot.
Vyzkoušeno úspěšně na desce z mobilu, který "zažil koupel ve slané vodě"
Největší problém bude ale asi v té membráně - jestli něco nateklo dovnitř do kláves, tak mohly kontakty zoxidovat nebo se nějak podobně porušit - nedávno jsem řešil klávesnici, do které nateklo pivo a i když jsem ji rozebral a vyčistil hned druhý den ráno, tak některé klávesy pořád nefungovaly (levý bok klávesnice, qwasyx, backspace a pod.) - trvalo tak týden, než jsem sehnal novou (potřeboval jsem bílou klávesnici a všude měly černé) - psát polovinu věcí přes "klávesnici na obrazovce" není moc velká sranda - to už je lepší psát z telefonu
- Radovan-kocour
- Přílohy
-
PICT0774.JPG- (74.33 KiB) Staženo 95 x
-
PICT0775.JPG- (73.23 KiB) Staženo 110 x
-
PICT0772.JPG- (73.54 KiB) Staženo 109 x
Vše nechej potom pořádně vyschnout, sestav to správně dohromady a vyzkoušej. Pokud nebude funkční, tak tu klávesnici zahoď a kup a zvykni si na jinou.
Já bych to osobně udělal hned, přijde mi to jako zbytečná práce, zvlášť když se to stalol před půl rokem
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Radovan-kocour