Myčka Zanussi ZDF2010, špatné mytí, povlak uvnitř

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jaka

#16 Příspěvek od Jaka »

Mám drobnou skušenost s umývačkou Indesit.Po 5-ti letech začala nádobí "nedoumývat", bylo třeba cyklus opakovat, nebo ručně spláchnout. Vinili a měnili jsme všechno možné- tablety, sůl, leštidlo - bez návratu k předchozí kvalitě mytí. Až se to zastavilo úplně, hlavní čerpadlo si jen povrkávalo a nečerpalo.Pomohla výměna rozběhového kondenzátoru. 5uF stratil kapacitu na asi 1,7uF. Kvalita umývání se vrátila. Postupná stráta kapacity ubírala výkon a teda tlak vody z trysek a to tu byl celý problém.
sr71

#17 Příspěvek od sr71 »

Někde tady na fóru jsem kdysi četl popsanou funkci regenerační soli v myčce, teď to ale nemůžu najít. Vzpomínám si že by se pomocí té soli, kterou doplňuje uživatel měla regenerovat trvalá náplň granulí, které jsou v myčce už z výroby a slouží k úpravě tvrdosti vody. Co se stane, pokud se tam ta regenerační sůl nedává?
kejki

#18 Příspěvek od kejki »

Ty změkčovací granule se zasytí a přestanou změkčovat vodu. Údajně je to od určitého stupně nevratný proces. Ale máti nedávala sůl docela dlouho (protože moc ubývá) a přes každodenní používání funguje nadále. Jen jsem tedy musel šťourat kusy vodního kamene z trysek ramen - ono to nemeje - ono se to netočí. Teď už snad to tam sype, když stojí sůl pár kaček.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“