Grafárna

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Metalgod: OK, rozhodně jsem se tě nechtěl dotknout :wink: každý máme jinak složitý život a z jiných důvodů :roll:
Já jsem naštěstí nikdy neřešil PC z hlediska hraní her které maximálně provětrají HW nároky. Popravdě, myslím si že vývoj her a jejich náročnost na HW (jakož i celé podělané W Vista) nejsou nic než marketingový tah na vylákání peněz od zákazníka. Prodejci těží z toho, že aktuální nabídka se zdánlivě "špičkovými" parametry je předražená a že zpitomělý mladý klient je ochoten ve své zblblosti ty nehorázné peníze vysolit. Když odoláš mámení a koupíš rok-dva starý HW, je to za cenu kolikrát pod 50%. O starších komponentech ani nemluvím. Přitom hry se hrály i na sestavách o výkonu nějakých 20% dnešních výkonů a už tenkrát o nich recenzenti slintali jak jsou "realistické, nádherné, dokonalé" :lol:
Hrozně se mi líbil výrok nějakého počítačového publicisty z doby kdy začínala PC AT: "jsou dvě skupiny mládeže: jedni se učí hry hrát, ti druzí se je učí programovat. Za deset let budou ti druzí dělat šéfy těm prvním" 8-)
Tomhais

#17 Příspěvek od Tomhais »

To crifodo:Já jsem se od her taky odloučil a vůbec mi to nevadí :D.Umím si představit,že bych vrážel všechny peníze do pc "aby mi to něco utáhlo" ,protože teď se dělaj hry,který maj nároky větší,než současný počítače.Teď si vystačím se Sempronem 2GHz a nic mě netrápí :twisted: .Jediné co od pc očekávám je TICHO :svolat:
MetalGod

#18 Příspěvek od MetalGod »

Přiznávám, jsem hříšník, hraju hry, ale emulovaný amigácký, protože žádný jiný počítače mě nenadchly tolik, jako stroje z dílny Commodoru.
Furt se slzama v kukačkách vzpomínám na přehazování disket, na cvakání prázdný disketovky, na Workbench 1.3, na Guru hlášení, na tu "úžasnou" grafiku (no na tu dobu vynikající), ... ... i přes existenci dnešních nejmodernějších strojů.
A teď se seru s tím, že mám grafiku "jen" 32MB :D :D :D
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DjRix »

Tomhais píše:To crifodo:Já jsem se od her taky odloučil a vůbec mi to nevadí :D.Umím si představit,že bych vrážel všechny peníze do pc "aby mi to něco utáhlo" ,protože teď se dělaj hry,který maj nároky větší,než současný počítače.Teď si vystačím se Sempronem 2GHz a nic mě netrápí :twisted: .Jediné co od pc očekávám je TICHO :svolat:

Hmm. Až budeš 8 hodin převádět sestříhanej film na DVD,tak uvidíš jak tě ten Sempron bude trápit!! :D
Klídek chlapi,to je nulák...
Tomhais

#20 Příspěvek od Tomhais »

DjRix píše:
Tomhais píše:To crifodo:Já jsem se od her taky odloučil a vůbec mi to nevadí :D.Umím si představit,že bych vrážel všechny peníze do pc "aby mi to něco utáhlo" ,protože teď se dělaj hry,který maj nároky větší,než současný počítače.Teď si vystačím se Sempronem 2GHz a nic mě netrápí :twisted: .Jediné co od pc očekávám je TICHO :svolat:

Hmm. Až budeš 8 hodin převádět sestříhanej film na DVD,tak uvidíš jak tě ten Sempron bude trápit!! :D

To mám potom v záloze P4 3.8GHz 2Gb Ram :lol: .Akorát že to vzdáleně připomíná vrtulník.To se prostě nedá neslyšně uchladit,jedině vodníkem.Na surfování na internetu,mp3 a filmy mi ten Sempron stačí.
PS:chieftec rulezzzz http://www.chieftec.com/products/Workcolor/CA-01.htm
Crifodo

#21 Příspěvek od Crifodo »

DjRix píše:

S Celeronem 2,3 GHz převádím sestříhaný filmy na DVD za cca 1,6-2 násobek minutáže. Rychlost procesoru není všechno.
V mezičase se rád podívám na jiné objekty než je monitor, zraku monitor zrovna neprospívá a nad kachnou se zelím je taky hezky :wink:
Nezapomeňme, že člověk byl původně sběrač a lovec :lol:
Tomhais

#22 Příspěvek od Tomhais »

Crifodo píše:
DjRix píše:

S Celeronem 2,3 GHz převádím sestříhaný filmy na DVD za cca 1,6-2 násobek minutáže. Rychlost procesoru není všechno.
V mezičase se rád podívám na jiné objekty než je monitor, zraku monitor zrovna neprospívá a nad kachnou se zelím je taky hezky :wink:
Nezapomeňme, že člověk byl původně sběrač a lovec :lol:

A nebo taková svíčková :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“