Narůžovělé barvy na monitoru

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EL34

Narůžovělé barvy na monitoru

#1 Příspěvek od EL34 »

Zdravím,
Nedávno mi začal takto zlobit klasický CRT monitor Belinea Model No.: 103035. Předpokládám něco v dekodéru barev nebo RGB zesilovači. Prostě chybí zelená složka.
Vždycky na chviličku to je ok a pak to nadluhou dobu zrůžoví - prostě místo bílé růžová. Jiný monitor ani PC na odskoušení nemám. Grafická karta asi těžko bude vadná.
Má smysl se vůbec pouštět do nějaké opravy? Vím že to je nesmysl,ale peněz na rozhazování za nový LCD nemám. Co vy na to?

Díky za rady..
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Panda38 »

Monitor pro teplé bratry?

Když mi něco podobného monitory dělávaly, tak vždy to bylo kabelem (používáním se některé žíly částečně přerušily, nejčastěji v ohybu u konektoru do graf. karty) a někdy i v kontaktech konektoru do graf. karty - stačilo zahýbat kabelem nebo konektorem a zlepšilo se to nebo zhoršilo. Používání znamenalo vyladit optimální polohu kabelu a pak s ním už nehýbat.
Naposledy upravil(a) Panda38 dne 15 čer 2013, 12:43, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na hrdle obrazovky bude plošný spoj, zkus tam najít nějakej studenej spoj.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
555

#4 Příspěvek od 555 »

nejlepší řešení je zajít na SD a vzít si jiný (funkční-jistě tam 90procent vyhozených CRT normálně funguje).......

podle mě to nemá cenu opravovat... :roll: teen čas strávený s tím se nevyplatí..
ale tak říkáte že jde,ale po čase je obraz růžový...Jestli to není ve VGA kabelu,tak se podívejte dovnitř...na kanál G..projděte ho celý na studenty atd...a uvidíte..

:roll:
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
helios

#5 Příspěvek od helios »

Tipujem taktiež na plošák na hrdle obrazovky, hlavne samotný konektor obrazovky. Zvyknú byť na ňom slušné studeňáky.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Stáhni si "nokia test monitor" a projdi test základních barev. Pokud Ti zelená barva doopravdy chybí, hledej studený spoje, nebo vadný konektor..
po kabelu se posílá "každá základní barva zvlášť". Pokud Ti nějaká barva slábne, je to na opravu v amatérských podmínkách horší.. (obrazovka, nějakej ten zesilovač....)
EL34

#7 Příspěvek od EL34 »

Díky za rady. Rozdělal jsem to , proletoval všechny spoje na té desce obrazovky a po zapnutí to bylo zase růžové,ale když jsem tu desku trochu ohnul,tak je obraz OK.Ovšem když to vynu a zase zapnu, tak je to vždycky růžové.
Může být vakl třeba i v samotných kontaktech té patice? Nebo mikrotrhlinka na DPS? :?:
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Obojí to může dělat. Hledej dál.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Proletovávání naslepo nikdy nikam nevede, je potřeba napřed hledat.

Je tady teoretická možnost, že je to i uvnitř nějakého polovodiče - nevím, jestli jsou tam koncové tranzistory či IO - v případě tranzistorů prostě prohodíš dva mezi sebou.

Oblíbené místo jsou taky kontakty konektorů.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Vem si nějaký šikovný nástroj a oškrab piny na hrdle obrazovky- rády se tam udělají vrstvy jakýchsi oxidů, potom mají piny tmavou barvu (něco jako titan). Ale to stejné může nastat i v patici obrazovky, tam už to moc dobře nevyčistíš.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“