Narůžovělé barvy na monitoru
Moderátor: Moderátoři
Narůžovělé barvy na monitoru
Nedávno mi začal takto zlobit klasický CRT monitor Belinea Model No.: 103035. Předpokládám něco v dekodéru barev nebo RGB zesilovači. Prostě chybí zelená složka.
Vždycky na chviličku to je ok a pak to nadluhou dobu zrůžoví - prostě místo bílé růžová. Jiný monitor ani PC na odskoušení nemám. Grafická karta asi těžko bude vadná.
Má smysl se vůbec pouštět do nějaké opravy? Vím že to je nesmysl,ale peněz na rozhazování za nový LCD nemám. Co vy na to?
Díky za rady..
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
Když mi něco podobného monitory dělávaly, tak vždy to bylo kabelem (používáním se některé žíly částečně přerušily, nejčastěji v ohybu u konektoru do graf. karty) a někdy i v kontaktech konektoru do graf. karty - stačilo zahýbat kabelem nebo konektorem a zlepšilo se to nebo zhoršilo. Používání znamenalo vyladit optimální polohu kabelu a pak s ním už nehýbat.
podle mě to nemá cenu opravovat...
ale tak říkáte že jde,ale po čase je obraz růžový...Jestli to není ve VGA kabelu,tak se podívejte dovnitř...na kanál G..projděte ho celý na studenty atd...a uvidíte..
- Artaban001
po kabelu se posílá "každá základní barva zvlášť". Pokud Ti nějaká barva slábne, je to na opravu v amatérských podmínkách horší.. (obrazovka, nějakej ten zesilovač....)
Může být vakl třeba i v samotných kontaktech té patice? Nebo mikrotrhlinka na DPS?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Je tady teoretická možnost, že je to i uvnitř nějakého polovodiče - nevím, jestli jsou tam koncové tranzistory či IO - v případě tranzistorů prostě prohodíš dva mezi sebou.
Oblíbené místo jsou taky kontakty konektorů.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...