formatovanie chybného hdd
Moderátor: Moderátoři
formatovanie chybného hdd
spadol mi windows, na hdd su chybne sektory no skušal som dať FULL format v inštalacii windowsu, formatovalo to pomaly 8 hodin čo je nezvyčajne na 40 GB particiu a aj tak chyby su tam, dočital som sa na nete o nejakom HDD Regenerator programe ktory vie nejakym sposobom obnoviť mechanicky chybne sektory na HDD (nechce sa mi tomu dajako veriť)
tiež nechapem ako je možne že na hdd su chyby, mam ho od oktobra teda necely rok (čisto novy neotvarany, ešte v tej antistatickej folii neporušeny, neotvarany) , počitač som normalne vypinal, nerobil som experimenty na ňom
ide o WD1600BEVE 160 GB IDE/PATA
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je na disku hodně chyb, může to být jiná příčina - špatné nastavení rozdělení disku (sektory "za koncem stopy"), špatná master/slave konfigurace, špatná PIO rychlost v BIOSu, vadný kabel (např. rušení).
Habesan píše:Reklamace, reklamace, reklamace.
A čeho ? 160 GB harddisku PATA ? Kdy se naposledy normálně prodávaly ? Já si myslím, že to je dávno po záruce.
Jinak sektory lze opravit, ale nemáš jistotu jak spolehlivé bude po čase zápis nebo čtení a proto to různé utility přemapovávají - na to je na HDD vždy daná rezerva a je to míň práce.
Jestli se ti ten HDD prostě nezdá, tak se vykašli na Wokna a nabootuj nějaký Linux a v něm si HDD nech připravit se vším všudy. Pak teprve instaluj Wokna a pod.
Program s rovnakou funkcionalitou som za hodinku napisal pre Linux a ako bonus to funguje plnou rychlostou disku (kym HDD regenerator ide v DOSe cez BIOS otrasnou rychlostou).
rnbw píše:HDD regenerator je 🤐, co nerobi nic ine, len cita sektory a ktory sa neda precitat, ten prepise. Firmware disku potom usudi, ci sa sektor prepisal spravne alebo ci ho realokuje.
Program s rovnakou funkcionalitou som za hodinku napisal pre Linux a ako bonus to funguje plnou rychlostou disku (kym HDD regenerator ide v DOSe cez BIOS otrasnou rychlostou).
Prozradíš nám co je to za program ?
Takže pokud jsem to přehlédl, jakou má tedy ještě platnou záruční dobu ?