JVC AV-29L6SU

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jan dvorak

JVC AV-29L6SU

#1 Příspěvek od jan dvorak »

Tenhle zázrak jsem si taky pořídil. počáteční nadšení však vystřídalo hluboké zklamání, když hned po druhém zapnutí jsem objevil v levém dolním rohu obrazovky zelený flek, který ani po ubrání barev nemizí. Tak jí teď reklamuju a jsem zvědav jak dopadnu. Popř. nemáte někdo nějaký tip jak se toho prozatím zbavit??
pepper

#3 Příspěvek od pepper »

Předpokládám, že to má klasickou obrazovku,
barevný flek je zřejmě důsledkem zmagnetování obrazovky.
Nebyla poblíž třeba reprobedna?

BTV má automatické odmagnetování, ale to u většiny typů funguje jen po zapnutí hlavním vypínačem.
Předtím musí vychladnout - vypnout radši aspoň na 30 min.

Při převozu k reklamaci taky vychladne,
a je-li můj předpoklad správný, v prodejně se závada neprojeví.

pepper
gumickar
Kontaktovat uživatele:

Re: JVC AV-29L6SU

#4 Příspěvek od gumickar »

jan dvorak píše:Tenhle zázrak jsem si taky pořídil. počáteční nadšení však vystřídalo hluboké zklamání, když hned po druhém zapnutí jsem objevil v levém dolním rohu obrazovky zelený flek, který ani po ubrání barev nemizí. Tak jí teď reklamuju a jsem zvědav jak dopadnu. Popř. nemáte někdo nějaký tip jak se toho prozatím zbavit??
Joo, tohle je peklo, u těchto obrazovek neuvěřitelně kolísá kvalita, jednou je to špička, jednou je to katasrofa, konvergence, geometrie..prostě JVC a Samsung měli dobrej pokus, kterej nevyšel :)
jan dvorak

#6 Příspěvek od jan dvorak »

pepper píše:Předpokládám, že to má klasickou obrazovku,
barevný flek je zřejmě důsledkem zmagnetování obrazovky.
Nebyla poblíž třeba reprobedna?

BTV má automatické odmagnetování, ale to u většiny typů funguje jen po zapnutí hlavním vypínačem.
Předtím musí vychladnout - vypnout radši aspoň na 30 min.

Při převozu k reklamaci taky vychladne,
a je-li můj předpoklad správný, v prodejně se závada neprojeví.

pepper

Poblíž obrazovky žádný magnet není.
Napadá mě akorát buď nějaká konstrukční chyba nebo špatné skladování na prodejně, ale dík za tip, vyzkouším.
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od gumickar »

Nemá smysl, je v rohu ohnutá maska. Je to klasika. Oni to moc dobře nabalí a při dopravě se to načne a pak stačí koukat hoďku na hokej :D
kozoka

oobr.

#9 Příspěvek od kozoka »

Přesně tak, nepochopím jam můžou balit televizor stínitkem obrazovky dolů(thomson)
miromatus

#10 Příspěvek od miromatus »

zdravím, mám tento TV 3 mesiace , mal som ten istý problém , spodné rohy obrazovky boli tmavé a po pár hodinách prevádzky ešte začal blbnúť zvuk, svojvolne to robilo zaujimavé zvukové efekty, vymenil som ho a tento zatial šlape ok
gumickar
Kontaktovat uživatele:

Re: oobr.

#11 Příspěvek od gumickar »

kozoka píše:Přesně tak, nepochopím jam můžou balit televizor stínitkem obrazovky dolů(thomson)
Jojo, těch utržených VN traf je u nich fakt moc:)
náhodný čtenář

AVL ?

#12 Příspěvek od náhodný čtenář »

miromatus píše:zdravím, mám tento TV 3 mesiace , ...

Ahoj, zajímá mě zda má tato TV něco jako AVL (automatické upravování hlasitosti, např. při reklamě, která je vždy hlasitěkjší). Respektive jak se chová hlasitost při reklamách, je to na stejné úrovni jako "okolní" program, nebo to řve?
Díky.
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od gumickar »

Funguje to dobře, reklami fakt neřvou. Jinak pokud si pamatuju, tak je to Flat CRT? že? Obrazovky se u všec těchto typů neskutečně kazí(nezáleží na značce TV). Prostě zbalit, utíkat do servisu a CRT flat nekupovat. Je to hezký, ale kazí se to víc jak cokoliv jinýho.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“