Panasonic CQ-C1323NE, jak správně namontovat?
Moderátor: Moderátoři
Panasonic CQ-C1323NE, jak správně namontovat?
1. Vyjmu panel s dírou pro rádio z palubovky.
2. Na zadní stěně rádia je díra se závitem, tou zafixuji autorádio do nějakého držáku pod palubkou do správné hloubky a výšky na zapuštění rádia.
3. Do sejmutého panelu z palubky instaluji tenký plechový instalační ráměček - ohnutím nožiček po jeho obvodu.
4. Přidržím rádio na zadním šroubu z bodu 2 a panel s plechovým rámečkem zepředu nastrčím na rádio dokud nezacvaknou pojistky na rámečku.
5. Dám plastový rámeček, přední panel atd.....
Pro vyjmutí rádia strčím dva plíšky do oněch západek a postupuji opačně.
Takže, nechybí mi tam něco? Je pořadí úkonů správné? Stačí ten šroub vzadu atd....?
Chlape!!! S elektrikou si snad poradímJimmi2 píše:Jenom se chci ujistit o správném postupu. Pouze jeho mechanické části, bez elektriky....
Nicméně předtím jsem tam měl staré rádio do šuplíku a to bylo namontované úplně jinak. Od tohodle nemám ani kompletní příslušenství, ani návod k montáži.
Tohle popisuji v bodě 2 mého dotazu. Podle mě to funguje opačně - pomocí těch plíšků se stahuje panel z palubovky, nikoli rádio z panelu. Rádio jde z toho plechového rámečku vyndat i bez plíšků.GeorgeB píše:Já jsem své rádio ještě přišrouboval na zadní straně za uvedený šroubek/svorník, takže už nestačí jen plíšky na vytažení(krádež) rádia.
Už jsem našel kompletní návod přímo na stránkách panasonic.cz - předtím jsem někde našel jenom nekompletní, kde byl návod k obsluze, ale ne k montáži. Chyběly tam prostě dvě stránky, proto jsem myslel, že to neexistuje. Ten montážní návod není zvlášť, ale je připojen na konec.
Dík za snahu.
Jenom doplňující dotaz:
Nemusí být kovová kastle rádia ještě vodivě spojena s kostrou vozidla, třeba tím šroubem zezadu?
V návodu je jenom lakonická zmínka "připevněte k protipožární přepážce automobilu", což v mém autě nejde - viz výše.
Napájení je standardní, dvakrát plus (trvalé a od klíčku) a jednou mínus.
Anténa je prutová, necelý metr dlouhá, tudíž bez zesilovače. Koax se standardním konektorem, ale netuším, jestli je stínění koaxu s kastlí někde propojeno (a jestli má být), nebo stačí přes konektor rádia na jednom konci.
Černý drát na kostru se ti může uklepat a rádio pak dostává napájení přes plášť koaxiálu, pokud je u antény ukostřený.
Vím, jak topil, stalo se mi to. Nakonec se, naštěstí v patce antény, přepálil. Na rozdíl od prostoru pod palubkou od něj u antény nemělo co chytit.