Panasonic CQ-C1323NE, jak správně namontovat?

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jimmi2

Panasonic CQ-C1323NE, jak správně namontovat?

#1 Příspěvek od Jimmi2 »

Jenom se chci ujistit o správném postupu. Pouze jeho mechanické části, bez elektriky. (Panasonic CQ-C1323NE)

1. Vyjmu panel s dírou pro rádio z palubovky.
2. Na zadní stěně rádia je díra se závitem, tou zafixuji autorádio do nějakého držáku pod palubkou do správné hloubky a výšky na zapuštění rádia.
3. Do sejmutého panelu z palubky instaluji tenký plechový instalační ráměček - ohnutím nožiček po jeho obvodu.
4. Přidržím rádio na zadním šroubu z bodu 2 a panel s plechovým rámečkem zepředu nastrčím na rádio dokud nezacvaknou pojistky na rámečku.
5. Dám plastový rámeček, přední panel atd.....

Pro vyjmutí rádia strčím dva plíšky do oněch západek a postupuji opačně.

Takže, nechybí mi tam něco? Je pořadí úkonů správné? Stačí ten šroub vzadu atd....?
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

Nechci být rejpal,ale někde mi tak chybí krok připojení k elektroinstalaci. Bez připojení napájení, reproduktorů a antény je tam to rádio jen na okrasu :lol:
Já jsem své rádio ještě přišrouboval na zadní straně za uvedený šroubek/svorník, takže už nestačí jen plíšky na vytažení(krádež) rádia.
Jimmi2

#3 Příspěvek od Jimmi2 »

Jimmi2 píše:Jenom se chci ujistit o správném postupu. Pouze jeho mechanické části, bez elektriky....
Chlape!!! S elektrikou si snad poradím 8-)
Nicméně předtím jsem tam měl staré rádio do šuplíku a to bylo namontované úplně jinak. Od tohodle nemám ani kompletní příslušenství, ani návod k montáži.
GeorgeB píše:Já jsem své rádio ještě přišrouboval na zadní straně za uvedený šroubek/svorník, takže už nestačí jen plíšky na vytažení(krádež) rádia.
Tohle popisuji v bodě 2 mého dotazu. Podle mě to funguje opačně - pomocí těch plíšků se stahuje panel z palubovky, nikoli rádio z panelu. Rádio jde z toho plechového rámečku vyndat i bez plíšků.
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

Když to chceš mít "akurát", tak na šroub vzadu našroubuj gumový konus a za rádiem nainstaluj držák s otvorem do odpovídající hloubky. Gumový konus tam bude proto, aby se rádio v zadní partii mělo o co opřít a guma proto, aby v závěsu nedrnčelo. Pak rádio jde vyjmout po odjištění normálně. Pokud jej za šroub přikurtuješ napevno, počítej s tím, že pokud nějakému nenechavci rádio padne do oka, rozštípe Ti palubku ve snaze je vyrvat.
Jimmi2

#5 Příspěvek od Jimmi2 »

Jenže tady je to opačně. Rádio jde z rámečku vyjmout bez odjištění, zato palubka s rámečkem by se musela odjistit.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Z toho rádia snad vyndáš jen tatranku, ne?
Jinak k řadě CQ-... se dodávaly přímo adaptéry na ISO nebo byl aspoň přibalený konektor do rádia s drátovými vývody a dost dobrým popisem v manuálu.
Jimmi2

#7 Příspěvek od Jimmi2 »

Jasně že jenom panel, řešili se zloději :)

Už jsem našel kompletní návod přímo na stránkách panasonic.cz - předtím jsem někde našel jenom nekompletní, kde byl návod k obsluze, ale ne k montáži. Chyběly tam prostě dvě stránky, proto jsem myslel, že to neexistuje. Ten montážní návod není zvlášť, ale je připojen na konec.

Dík za snahu.
Jimmi2

#8 Příspěvek od Jimmi2 »

Montáž byla nakonec naprosto snadná, jenom jsem to šoupnul do panelu a drží to akorát, vůbec jsem to k ničemu nepřichytával. Naštěstí, protože za rádiem je vzduchotechnika a tak by nebylo k čemu.

Jenom doplňující dotaz:
Nemusí být kovová kastle rádia ještě vodivě spojena s kostrou vozidla, třeba tím šroubem zezadu?
V návodu je jenom lakonická zmínka "připevněte k protipožární přepážce automobilu", což v mém autě nejde - viz výše.

Napájení je standardní, dvakrát plus (trvalé a od klíčku) a jednou mínus.
Anténa je prutová, necelý metr dlouhá, tudíž bez zesilovače. Koax se standardním konektorem, ale netuším, jestli je stínění koaxu s kastlí někde propojeno (a jestli má být), nebo stačí přes konektor rádia na jednom konci.
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

To propojení šroubu na rádiu s kostrou například pomocí AB-pásky vřele doporučuji. Když to nejde nejkratší cestou, vzduchotechniku obejdi. A použij vějířové podložky.
Černý drát na kostru se ti může uklepat a rádio pak dostává napájení přes plášť koaxiálu, pokud je u antény ukostřený.
Vím, jak topil, stalo se mi to. Nakonec se, naštěstí v patce antény, přepálil. Na rozdíl od prostoru pod palubkou od něj u antény nemělo co chytit.
Jimmi2

#10 Příspěvek od Jimmi2 »

To zní logicky, díky.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“