záhadné tlačítko
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše:o gumách a zeleným vojenským mozku by se dalo vyprávět . . .
my měli na "Stálé Radiové Stanici" zase telefon do státní sítě, ale měl zapečetěný číselník a devěťák ho každý den kontroloval . . . jestli se nevolá ven . . .
Jenže co bychom to byli za radisty, uměli jsme MORSE a vyťukat požadovaná čísla kolíčkem na "zavěšení" sluchátka prostě nebyl problém . . .
Ti blbouni se pak divili, kolik ten telefon stojí peněz . . .
. . . za celou dobu co jsem tam sloužil nikoho nechytili.
To tlačítko mělo 2 funkce. Při té první se stisklo a vytočilo se interní číslo v podniku a dalo se mluvit ať si vezmou hovor, že někdo volá je nebo po vytočení jen položit. Při té druhé funkci se tlačítko stisklo vícekrát (víc než jednou) a ozvala se spojovatelka podnikové ústředny a té se řeklo co a jak (omyl či přepojení jinam - některá čísla věděli jen ti praví).
Taky si pamatuji, že později při zavádění vytáčeného internetu se dalo vytočit to "správné" číslo, použít správné přihlašovací jméno a heslo a internet byl zdarma, ale muselo se to omezovat na necelou hodinu kvůli kontrole. Později se to zrušilo.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
...Ti blbouni se pak divili, kolik ten telefon stojí peněz . . .
. . . za celou dobu co jsem tam sloužil, nikoho nechytili.
Jsem si jist že v temných dobách totáče kontráši namátkově hovory sledovali, monitorovali kdo kde kdy a za kolik ovšem pokud se řešily blbosti jako holky, pivo a vycházky tak to nechali velkoryse plavat.
Jen pokud nešlo o kontrarevoluci, OUS a rozvrácení republiky...
- Artaban001
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- tomasjedno
- kevin_mitnick