Jak zvýšit hlasitost Sony Ericsson K200i

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

Jak zvýšit hlasitost Sony Ericsson K200i

#1 Příspěvek od konosuke »

Mluví velmi potichu a za běžného provozu (silnice, doprava) skoro neslyším. V běžném uživatelském menu takové option jsem neobjevil. Dá se nějak ošetřit upgrade software, hardware nebo jak ? Vazba na hlasitost vyzvánění tu není, baterie plně nabitá. Docela hluchý (zatím) nejsem a podobný šeptáček jiné značky slyším dost dobře.
Přílohy
mobil.jpg
(28.44 KiB) Staženo 94 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Dříve byla hlasitost dobrá nebo je to už od novoti?
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Dříve (cca 5 let zpět) to celkem šlo. Já vím, nový Samsung stojí 369 Kč jenomže starší lidé jsou podivíni a neradi se zbavují zažitých předmětů.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Já měl jednou u služební staré nokie také problém se slyšitelností, navíc zvuk při maximální hlasitosti chrčel a šel i tak potichu.
Jednou mě to už naštvalo a milou nokii jsem kuchnul, vyndal sluchátko a pod lupou zkontroloval. Zjistil jsem co způsobuje tento problém, bylo tam na magnetu nachytáno plno kovových pilin. Když jsem opatrně sluchátko vyčistil a telefon znovu poskládal byla slyšitelnost opět tak jak má být.
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

Ježkovy voči ! Autopsie mobilu toť zákrok vskutku mikrochirurgický ale co taky dělat jiného, až se psychicky na to připravím tak vyzkouším, dík za radu. Jo, ještě tak navštívit místní služebnu bastlírnu O2, to by rovněž šlo.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Jak psal otakarv, tak problém bude jen v repráčku. Rozdělat a vyčistit a při té přiležitosti mrknou i na "zaprášení" mikrofonu. Jinak, dnes to už rozdělá každý, takže důležité je, jestli to i složí. :lol:
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

No, kdyby to někoho zajímalo, tak pokud je zvuk nezkreslený a pouze slabý, tak nejčastějším důvodem bývá ucpané sítko na výstupu zvukovodu.
Musí přes něj být vidět!
Jiank žádné čištění zvenčí nepomůže, opravdu je potřeba mobil rozebrat.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

taky jsem měl problém s hlasitostí hovoru u jedné staré Nokie . . .
žádná volba v menu neměla vliv na hlasitost při hovoru,
až jednou jsem se o telefon opřel víc uchem a najednou to zesílilo . . .
Zjistil jsem, že zesílit hlasitost hovoru jde, jen když je vytočený hovor a právě probíhá . . .
na multifunkčním tlačítku zmáčknout a držet "UP", na displeji se přitom objeví bargraf a při přidávání se prodlužuje a při zeslabování se zkracuje . . .
no tenkrát jsem na to koukal jako vůl . . . a v návodu ani zmíňka !
Dikobraz

#9 Příspěvek od Dikobraz »

Zkus zapojit Hands free pokud tam bude hlasitost dobrá, pak čistit. V opačném případě je závada jinde.
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Tento typ má na boku separátní tlačítka pro hlasitost sluchátka. Ale použít se dají asi taky jen při probíhajícím hovoru, jinak možná slouží k nastavení hlasitosti zvuku sluchátek (nejsem si na 100% jistý, asi bych tento model už tady nenašel).

Vyzvaneč je u tohoto modelu samostatně.

Pokud to jede i po nastavení max. hlasitosti stejně slabě a nejde slyšet zkreslení, drnčení atd., znovu se přikláním k ucpanému zvukovodu.
Pokud nějaké to drčení jde slyšet, potom bych očekával špony na membránce.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“