Eh tak to trochu oživím...
Mě se hrozně líbí M-Audio revolution. Slyšel jsem to hrát, musím uznat že oproti soundblasteru (který mimochodem mám doma - SB Live 5.1) to je naprostá paráda. Ne že bych ten SB zatracoval, no ale přece jen se ta firma soustředí hlavně na zvukovky pro hry a ne pro muziku. Co se týče THD, je naprostá většina zvukovek kromě některých extra exemplářů C-media, Crystal a podobných bez problému, tam bych rozdíly neřešil (tedy pokud někdo neuslyší třeba 0,0125% THD

). Ovšem co se týče IMD tedy intermodulačních zkreslení, jsou rozdíly mezi některými kartami propastné. Např. mezi SB Audigy a M-Audio revolution, jež jsou ve srovnatelné cenové relaci, je rozdíl v IMD při vyšších samplovacích frekvencích asi o řád. Všichni výrobci se můžou přetrhnout v tom, že jejich zvukovka má o 2 dB vyšší dynamický rozsah a o 0,01% nižší THD, o IMD nikdo nemluví.
S kodekem AC97 mám už pár zkušeností, a troufám si tvrdit, že je to prakticky to nejhorší co jde dnes koupit. Zatím mám zkušenosti jenom s interními zvukovkami. Nevím, ale je mi nějak divné připojovat zvukovku přes USB a vůbec, USB mi není moc sympatické (tedy vlastně nevím ani proč).