Lion baterie z mobilu zapojene do serie?
Moderátor: Moderátoři
Lion baterie z mobilu zapojene do serie?
znamy mi podaroval niekolko desiatok rovnakych 3,7v/800mah funkcnych bateriek z mobilov.Predpokladam, ze kazda ma vlastnu nabijaciu elektroniku.Potreboval by som vyrobit lahky 12v(3x3,7v)akumulator.Otazka znie ci je mozne zapojit ich do serie a nabijat v serii zo zdroja 12-14v.Pripadne prepinacom prepnut jednotlive akku paralerne na nabijanie 5v a potom zase prepnut do serie na prevadzku jednym mechanickym prepinacom.Neviem presne ako to funguje v mobile,je nejaka sanca urobit z toho maly akumulator bez vykuchania a dorobenia novej nabijacej elektroniky?
Z principu těchto článků plyne, že při nabíjení, nesmí napětí na článku překročit 4,2V a je jedno, jak si splnění této podmínky zajistíte. Jinak článek nevratně poškodíte.
Před pokusy doporučuji na netu vyhledat datasheet k článkům a postupovat podle něj - jistě tam bude uveden i doporučený nabíjecí proud.
postaci,ze to pojde na jedno nabitie 5-6hodin.Clankov na laborovanie mam dost,(koli rozptylu parametrov).
Zaujima ma len jedna vec,ci je mozne a bezpecne nabijanie v serii.Neviem ako funguje
elektronika kazdej baterie.Tj po nabiti elektronika odopne bateriu a je priechodna a dobija sa dalsia?
Ide o takuto bateriu,len s mensou kapacitou.

baterku dej jednu a napětí co potřebuješ udělej na měniči s dobrou účinností.
návodů je spousta, dej si do gůglu step-UP měnič a můžeš studovat . . .