ako nabiť kondenzatory

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#17 Příspěvek od Crifodo »

kondik: kamarádka je kardioložka a hodně let jezdila s rychlovkou.
om3wcd-alexandr
Kontaktovat uživatele:

ako nabiť kondenzatory

#18 Příspěvek od om3wcd-alexandr »

lúbi sa mi , ako sa tá téma zvrtla . No a ako tie kondy nabiť? Tak nejak naformovať . To sa robí postupne a približne....takto: idálne by bolo mať regulovaný zdroj- autotrafák ako sme mávali na školách - za to dať usmerňovač a zapojiť do série A-meter s kondenzátorom, plus ku kondíku paralelne žiarovku s vypínačom . Postup je následovný : kondenzátoru pomaly zvyšujeme napätie a sledujeme nabíjací prúd, pokial stúpne cez 5 mA tak mabíjanie ukončíme a kond vybijeme postup opakujeme až po menovité napätie, alebo po napätie kedy už prúd nejde ďalším cyklom zmenšiť . Zhruba všetko . Ať se dílo daří!
boraicho

all

#19 Příspěvek od boraicho »

hej chodim na zdravotnu ale ja nechcem s tym zachranovať ľudi ale iba sa s tym tak baviť nabijem kondik na maximum a potom pripojim nejaky tranzistor a už len pozeram ako sa rozlety na všetky strany a s tym formatovanym, nechapem načo to je dobre
ViPali

#20 Příspěvek od ViPali »

Daj do série s diodou ešte odpor tak 10K/5W, a bude to tichšie ale tie varovania ohľadne napätia platia preto pozor.
Ako elektrikár sa cítim slobodne.
Môžem hovoriť do vedenia!
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Boha jeho Krista Mária skade, on sa zabáva tým ako sa mu rozlietajú trandy po kuchyni. Pánové a dámy, dále od něho, je zde nebezpečno, neb se zde učí býti elektro-pyrotechnikem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“