lúbi sa mi , ako sa tá téma zvrtla . No a ako tie kondy nabiť? Tak nejak naformovať . To sa robí postupne a približne....takto: idálne by bolo mať regulovaný zdroj- autotrafák ako sme mávali na školách - za to dať usmerňovač a zapojiť do série A-meter s kondenzátorom, plus ku kondíku paralelne žiarovku s vypínačom . Postup je následovný : kondenzátoru pomaly zvyšujeme napätie a sledujeme nabíjací prúd, pokial stúpne cez 5 mA tak mabíjanie ukončíme a kond vybijeme postup opakujeme až po menovité napätie, alebo po napätie kedy už prúd nejde ďalším cyklom zmenšiť . Zhruba všetko . Ať se dílo daří!
hej chodim na zdravotnu ale ja nechcem s tym zachranovať ľudi ale iba sa s tym tak baviť nabijem kondik na maximum a potom pripojim nejaky tranzistor a už len pozeram ako sa rozlety na všetky strany a s tym formatovanym, nechapem načo to je dobre
Boha jeho Krista Mária skade, on sa zabáva tým ako sa mu rozlietajú trandy po kuchyni. Pánové a dámy, dále od něho, je zde nebezpečno, neb se zde učí býti elektro-pyrotechnikem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!