Interkom do auta

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
reher64

Interkom do auta

#1 Příspěvek od reher64 »

Ahoj mám na vás dotaz po delším hledání jsem našel jen toto http://www.pavouk.org/hw/intercom/ Co na to říkáte. Bude to fungovat ? Popřípadě nevěděl by někdo jak z toho dostat eště zvukovej výstup pro kameru ?
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

reher64 píše:Co na to říkáte. Bude to fungovat ?

jo fungovat by to mohlo . . .
a když to uděláš podle obrázku, budeš tam mít i výstup na kamerku.
Přílohy
interkom1.png
(42.44 KiB) Staženo 323 x
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Když jsme válčili za Václavíka a za vlast...tak se za tímto účelem používalo v tancích i obrněncích THZ (tankové hovorové zařízení) R 120 a modernější R 124 pro hlasovou komunikaci velitele, řidiče a střelce příp. výsadku venku. Dá se výhodně pořídit ve výprodeji inkurantu bývalých VOP (voj.oprav.podniků) Č.Těšín, Hradec Králové, možná i jinde, na burzách apod. Akorát by posádka vozidla musela mít tankové kukly na hlavě což dnes může vypadat legračně.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Thales
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Thales »

Spíš by bylo legrační pozorovat policajty kdyby takového řidiče stopli.
reher64

#5 Příspěvek od reher64 »

Super moc děkuji ok1hga ;)
Zkusím to teda postavit a snad to bude fungovat. Akorát se mi nechce připojovat to na externí zdroj. Chtěl bych to využít na palubní síť 12 v Ten co to vymýšlel psal že se bál rušení od zapalovací soustavy. Myslíte že by na to mohla mít velký vliv ?

Nemám to do civilního auta to by bylo trochu ulítlé jezdit v autě s interkomem :D Mám to do závodního auta na amater rally ;)
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

První a důležitá věc pro každý interkom jsou kvalitní elektroakustické měniče s vhodnými akustickými obvody, tedy třeba vhodný mikrofon atd. Nakonec asi zjistíš, že cena elektroniky je proti tomu celkem zanedbatelná.
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

Sendyx píše:První a důležitá věc pro každý interkom jsou kvalitní elektroakustické měniče s vhodnými akustickými obvody, tedy třeba vhodný mikrofon atd.

. . . sluchátka od "walkmana" a mikrofony k počítači opravdu nejsou to "správné vořechové" . . .
reher64

#8 Příspěvek od reher64 »

Takže na něco takového asi můžu zapomenout co ? http://www.pselectronic.cz/k5115-002-pm ... ce101.html

Jinak koukal jsem že to použil i on, ale jak to fungovalo tam už pořádně nepíše.
ok1hga

#9 Příspěvek od ok1hga »

ale jó, nějak to fungovat bude . . .
jen profesionální hovorová sestava je prostě o něčem jiném.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“