Náhrada ARN 5806 a ARV 3606 v reprobednách

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od CZJKP1 »

No myslel jsem opticky :D bez otevírání ...
ok1hga

#17 Příspěvek od ok1hga »

. . . nepochopil jsi to !
Michal22

#18 Příspěvek od Michal22 »

Vybavuji si, že jsem kdysi dávno zapojoval známým hifi věž Aiwa. Na reprosoustavách bylo napsáno Made in Czech Republic. Bedny jsem neměl rozdělané, ale memrána s vrchlíkem mi silně připomínala výrobek TVM. A impedance na štítku byla 6Ω. Tak bych se nedivil, kdyby v takových bednách od Aiwy byly tyhle reproduktory.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ZVUK2000

#19 Příspěvek od ZVUK2000 »

Michal22 píše:Vybavuji si, že jsem kdysi dávno zapojoval známým hifi věž Aiwa. Na reprosoustavách bylo napsáno Made in Czech Republic.

To vyráběla španělská firma IMAT, která měla pobočku v ČR. Mimo značku AIWA ještě Panasonic, JVC a Pioneer.
Hifista

#20 Příspěvek od Hifista »

Pokud to byly 5606, tak jejich zásadním rozdílem (pomineme-li impedaci) je, že jejich závěs je pěnový a nikoliv gumový jako u všech ostatních basáků z produkce Tesla-TVM.
Ihned jsem si prohlédl své dva páry beden Aiwa a skutečně podle všech znaků jsou asi osazeny těmito repro. U většiny repro s pěnovými závěsy se tyto po letech rozpadají v prach, ale u repro Tesly jsou závěsy z tohoto materiálu velmi trvanlivé. Bohužel bedny nejdou jednoduše rozebrat, abych se na repro podíval zezadu.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Thales »

Pěnový závěs měly ARN5656 a ne 5606. Ty mají standardní gumu.

ARN5606 se vyráběl v 6ohm i 8ohm verzi. 8ohm verzi lze nahradit ARN5608.

mmjuz píše:Pokud jsou ARV 3608 ty membránové parodie výškáčů, které se osazovaly i do "profi" beden s ARM 9408 po šesti kusech do boxu, tak jsem jich dvanáct prakticky nehraných asi předloni hodil do poplenice. V životě by mě nenapadlo, že by o to ještě někdo stál. Škoda.

Ne nejsou to ony takže mluvíš o něčem úplně jiném a ano - lidé o to stojí. To že to hrálo mizerně v těch pochybných jakože PA bednách od Tesly neznamená, že je nelze použít i normálně, smysluplně a s rozumnými výsledky. Jen se to musí umět. Že si to vyhodil do popelnice je tvoje věc, jelikož je to tvůj majetek, nicméně je to normální použitelná věc a lidé co to jen tak vyhodí jsou u mě (dosaď si libovolné hanlivé a dehonestující slovo dle svého vlastního výběru). Mohl si to dát alespoň na Aukro od koruny. Pokud byly v tak perfekt stavu jak říkáš klidně bych je koupil (protože vím komu bych je prodal).

mmjuz píše:Hlavně tohle vlákno dál neprodlužuj, nebo si toho všimne Thales a zase začnou přednášky...

A divíš se když mé nervy nevydrží abych nereagoval na bláboly různých všudypřítomných chytráků?
starecd

#22 Příspěvek od starecd »

Mrkni třeba sem, možná něco najdeš
http://www.reproobchod.cz/basove-reproduktory-a793
Thales
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Thales »

Tam nic není. ARN5608 jedině v bazaru. Pokud je to do dvoupásma tak raději brát ty starší verze s malým vrchlíkem.
Duvsan

#24 Příspěvek od Duvsan »

Čo súdite, oplatí sa pre ne zájsť? Kedysi sme to preberali, teraz ich mám skoro pred nosom.
http://elektro.bazos.sk/inzerat/5726699 ... S-1018.php
Len kto mi ošetrí závesy.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Thales »

To záleží jen na tobě. Já jen vím že v originálním stavu bych ty bedny poslouchat nechtěl. Pokud jsou ale za pár korun tak je to vhodný materiál k přestavbě. Krásně se tam totiž vleze WG-300.
Duvsan

#26 Příspěvek od Duvsan »

Rozmyslel som si to, nepotrebujem ich. Bedne u mňa nemajú využitie.

WG-300 by bol vhodnou alternatívou k ARV 161? Hrá pekne, ale len v ose. To je trochu problém.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Thales »

WG-300 je zvukovod určený primárně pro výškový reproduktor Monacor DT-300 (jde při troše snahy použít i s jinými typy). Pokud ti to mechanicky pasuje (resp. umíš si to vhodně přizpůsobit) a máš vhodnou výhybku, pak lze původní ARV161 nahradit tímto způsobem. V ARS1018 sice ARV161 není, ale ty ozvučnice se mechanicky bezvadně hodí k takové úpravě takže pro někoho, kdo nechce vyrábět celé nové ozvučnice to znamená jen 15min návštěvu u truhláře na vyříznutí nových děr horní frézkou za pakatel. Výhybka na to existuje.

ARV161 je sice blbej reprák, ale i s ním se dá v určité míře kouzlit.
Duvsan

#28 Příspěvek od Duvsan »

Zle som to pochopil.
Mám bedne s ARN5604 a ARV161. Ten som myslel nahradiť kaloťákom, kvôli tej smerovke.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Thales »

Obecně:
Má odpověď je stále stejná - můžeš pokud bednu lze vhodně mechanicky uzpůsobit, použiješ vhodný výškáč a máš na to výhybku na míru.

Konkrétně:
Hádám že máš 1PF06762. Je to tak? Pokud ano tak náhrada sice možná je, ovšem mechanicky už ne zdaleka tak optimálně jako u ARS101x. Mají menší objem, který se dále zmenšuje o ten zvukovod s výškáčem, ten se blbě zapouští protože je tam málo místa (musí se nejprve vhodně ofrézovat), celé se to blbě dělá kvůli utopené čelní stěně a výsledek není tak kvalitní jak by mohl být. A nebo se musí udělat celá nová čelní stěna, která dá méně práce a vypadá mnohem lépe, ale zase pro zmnu pokud si jí nevyrobíš sám tak tě to stojí vévíce peněz což snižuje rentabilitu. Ale ano - jde to.
Duvsan

#30 Příspěvek od Duvsan »

Asi áno, ide o bedničku s plastvou mriežku vpredu, bývala ku gramcom a tak. Potom ešte niečo podobné RK09, mám o tom vlákno. Ale ak súhlasíš, sem to už nepatrí. Keď sa do toho pustím, ozvem sa a budeme sa baviť konkrétnejšie. Teraz so je odložené, bavím sa s inými vecami. Zatiaľ dík
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“