Náhrada ARN 5806 a ARV 3606 v reprobednách
Moderátor: Moderátoři
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ihned jsem si prohlédl své dva páry beden Aiwa a skutečně podle všech znaků jsou asi osazeny těmito repro. U většiny repro s pěnovými závěsy se tyto po letech rozpadají v prach, ale u repro Tesly jsou závěsy z tohoto materiálu velmi trvanlivé. Bohužel bedny nejdou jednoduše rozebrat, abych se na repro podíval zezadu.
ARN5606 se vyráběl v 6ohm i 8ohm verzi. 8ohm verzi lze nahradit ARN5608.
mmjuz píše:Pokud jsou ARV 3608 ty membránové parodie výškáčů, které se osazovaly i do "profi" beden s ARM 9408 po šesti kusech do boxu, tak jsem jich dvanáct prakticky nehraných asi předloni hodil do poplenice. V životě by mě nenapadlo, že by o to ještě někdo stál. Škoda.
Ne nejsou to ony takže mluvíš o něčem úplně jiném a ano - lidé o to stojí. To že to hrálo mizerně v těch pochybných jakože PA bednách od Tesly neznamená, že je nelze použít i normálně, smysluplně a s rozumnými výsledky. Jen se to musí umět. Že si to vyhodil do popelnice je tvoje věc, jelikož je to tvůj majetek, nicméně je to normální použitelná věc a lidé co to jen tak vyhodí jsou u mě (dosaď si libovolné hanlivé a dehonestující slovo dle svého vlastního výběru). Mohl si to dát alespoň na Aukro od koruny. Pokud byly v tak perfekt stavu jak říkáš klidně bych je koupil (protože vím komu bych je prodal).
mmjuz píše:Hlavně tohle vlákno dál neprodlužuj, nebo si toho všimne Thales a zase začnou přednášky...
A divíš se když mé nervy nevydrží abych nereagoval na bláboly různých všudypřítomných chytráků?
http://www.reproobchod.cz/basove-reproduktory-a793
http://elektro.bazos.sk/inzerat/5726699 ... S-1018.php
Len kto mi ošetrí závesy.
ARV161 je sice blbej reprák, ale i s ním se dá v určité míře kouzlit.
Má odpověď je stále stejná - můžeš pokud bednu lze vhodně mechanicky uzpůsobit, použiješ vhodný výškáč a máš na to výhybku na míru.
Konkrétně:
Hádám že máš 1PF06762. Je to tak? Pokud ano tak náhrada sice možná je, ovšem mechanicky už ne zdaleka tak optimálně jako u ARS101x. Mají menší objem, který se dále zmenšuje o ten zvukovod s výškáčem, ten se blbě zapouští protože je tam málo místa (musí se nejprve vhodně ofrézovat), celé se to blbě dělá kvůli utopené čelní stěně a výsledek není tak kvalitní jak by mohl být. A nebo se musí udělat celá nová čelní stěna, která dá méně práce a vypadá mnohem lépe, ale zase pro zmnu pokud si jí nevyrobíš sám tak tě to stojí vévíce peněz což snižuje rentabilitu. Ale ano - jde to.