TESLA 32LCD38WHD, nejde obraz len zvislé pruhy
Moderátor: Moderátoři
TESLA 32LCD38WHD, nejde obraz len zvislé pruhy
Po pripojení cez scart na dvb-t prijímač a zastčení sieťovej šnúry svieti led telky na zeleno. Po zapnutí vypínačom svieti ledka na modro, ale nejde nič. Ďalej po stlačení +P/CH led svieti na zeleno, ide zvuk pekne stereo a na paneli sa objavia zvislé pruhy, ktoré sa menia a po krátkom čase sa ustália tak, ako prikladám na fotke. Pekný vzor pižama. Zmena hlasitosti zvuku funguje.
Doska zdroja je 17PW20 V2
Doska telky je 17MB22-2 pravdepodobne Vestel
Potreboval by som odborný názor kde môže byť závada, prípadne či je únosné skúsiť to opravovať.
- Přílohy
-
tatoJPG.jpg- (93.77 KiB) Staženo 140 x
-
tatJPG.jpg- (86.77 KiB) Staženo 159 x
-
tJPG.jpg- (42.06 KiB) Staženo 114 x
- Peterseal
Pozri T-CON, skus nan pozatlacat niecim nevodivim ( gumova rukovet srobovaku) . Ak nepomoze, tak sa zameraj na kontakty plocheho vodica medzi T-CONom a samotnym panelom, skus na ne popritlacat. Niekedy je chyba tam , obcas sa to da opravit ze sa to pritlaci krytom cez kus gumy...
Novú dosku Tcon nemám, takže telku zatial odkladám. Ak máte ďalšie návrhy, prosím napíšte.
- Přílohy
-
koncovka.jpg- (4.47 KiB) Staženo 95 x
-
CPT.jpg- (139.81 KiB) Staženo 145 x
Jinak by to mělo být zapojeno podle standardu LVDS. Podobný LVDS kabel používá např. LG u modelu Mxx62D. Manuál lze stáhnout a je tam jak zapojení konektoru desky tak myslím i protikusu na panel. Takže skusit porovnat jestli pasují zapojení pinu vodičů , co jsou vpořádku a když by to sedělo zapojit ty tři podle schematu.
Jinak je divné , že ty piny vypadly. Běžné to teda není , aby se to urvalo i s tavným lepidlem. A jinak těch pinů na tom jednořadém konektoru se mi zdá zapojených podezřele málo. Nejsou už tam nějaké vycvakané po předchozím opraváři.
Kábliky na LVDS nevidieť, že by boli odcvaknuté, je ich tam 20. Zrejme konektor s možnosťou od 1 do 30 nie je naplno využitý. Či ich je nejaksi málo neviem posúdiť.
PL406 pin 28 - T-con pin 5
PL406 pin 26 - T-con pin 6
Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne a že panel má označenie CLAA320WF01SC.
- Přílohy
-
L-CLAA320WF01(SC)_01.jpg- (288.38 KiB) Staženo 129 x
-
17MB22_2_CIRCUIT_DIAGRAM_01.jpg- (224.58 KiB) Staženo 126 x
Pozdravuje Vás Martin