Mikrovlnka

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Eleman

#31 Příspěvek od Eleman »

konosuke píše:Nemá ! Baňka je napevno spojená s plastovým držákem a dva plechové kontakty.

Aha, to mi nedošlo. :oops: Nekoukal jsem zda někdo nabízí právě tuto žárovku. Ale je tady ještě jedna možnost - použít objímku z vyřazené mikrovlnky (podle obrázku to vypadá stejně jako spodek tvé žárovky a má stejné uchycení) a žárovku se závitem E14. Tím by byl problém na věky vyřešen.
Takže ta úprava o které si psal by byla velmi jednoduchá a v podstatě by se jednalo o originální řešení, které se používá u jiných mikrovlnek.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

To je fakt hrozny problem si jednu ziarovku kupit... Zamestnavat kvoli tomu x ludi na fore, pripadne upravovat mikrovlnku, lebo ziarovka je "draha". Myslis, ze ju budes este niekedy potrebovat vymenit? Mikrovlnku som pred 5 rokmi kupoval na inzerat a ziarovka je stale povodna. Myslim, ze kludne este 10 rokov vydrzi.
konosuke

#33 Příspěvek od konosuke »

rnbw píše:To je fakt hrozny problem si jednu ziarovku kupit... Zamestnavat kvoli tomu x ludi na fore, pripadne upravovat mikrovlnku, lebo ziarovka je "draha". Myslis, ze ju budes este niekedy potrebovat vymenit? Mikrovlnku som pred 5 rokmi kupoval na inzerat a ziarovka je stale povodna. Myslim, ze kludne este 10 rokov vydrzi.

No a co ? Tak nereagujte, už se tu řešily a sháněly větší blbůstky za halíře a nikoho to nepálilo. Ahoj.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
tomasjedno

#34 Příspěvek od tomasjedno »

konosuke píše:Tvou paměť a všímavost doopravdy obdivuji, Ty seš profesí ňakej detektiv ?
Jenom jsem si vzpomněl, že jsem ji nedávno někomu googlil, a ejhle, ukázalo se, že tobě :lol:
robo

#35 Příspěvek od robo »

Jestli mu bude stacit jen jedna zarovka na x let je otazka. Pri dnesni kvalite zarovek bych to na dlouha leta asi nevidel. I kdyz to neni klasicka zarovka. O zarovkach tu jedno vlakno uz je. Take bych zvolil metodu upravy na normal zavit zarovek. A bude klid.
Eleman

#36 Příspěvek od Eleman »

A vo...vo...vo tom to je. Už jsem to tu psal a je to jednoduché. Vyřazených mikrovlnek se všude válí dost a nejen s objímkou, ale možná i dobrou žárovkou
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
BOBOBO

#37 Příspěvek od BOBOBO »

Dnes se mi vrátí foťák , nalezen na kupičce po dovolené . :D Vyfotím , co tady mám . Od pohledu jsou dobré .
sr71

#38 Příspěvek od sr71 »

Viděl jsem teď starší MW, která má plechový (ocelový, lakovaný) otočný talíř uvnitř ohřívacího prostoru (podle všeho originál z výroby). Setkali jste se s tím někdy? Překvapilo mě to, protože je zažitý názor, že nic kovového do mikrovlnky nepatří.
BOBOBO

#39 Příspěvek od BOBOBO »

Já měl , tedy mám , ale nepoužívám do ETY mřížky z "drátěného programu" a s nimi to normálně běhalo a na nějakých receptech se části potravin balily do alufolie .
BOBOBO

#40 Příspěvek od BOBOBO »

Tak chceš tu objímku se žárovkou-pro příště , nebo tu s festdržákem ? Zašli adres .
Přílohy
IMG_0243.JPG
(103.98 KiB) Staženo 71 x
Artaban001

#41 Příspěvek od Artaban001 »

sr71 píše:Viděl jsem teď starší MW, která má plechový (ocelový, lakovaný) otočný talíř uvnitř ohřívacího prostoru (podle všeho originál z výroby). Setkali jste se s tím někdy? Překvapilo mě to, protože je zažitý názor, že nic kovového do mikrovlnky nepatří.

Pokud kov netvoří "antény" na svém povrchu, nebo nemá sporadický dotyk s jinou částí prostoru, nevadí to. Nejhorší je zapnout mikrovlnku bez jídla, nebo "povinné zátěže" - sklenice s vodou.
rnbw

#42 Příspěvek od rnbw »

Kakao davam zohrievat aj s lyzickou a bez problemov.
Duvsan

#43 Příspěvek od Duvsan »

Skús šálku s kovovou ozdobou. :D
Všetko beriem, ale alobalu v mikrovlnke teda nerozumiem. To v ňom predsa musí zostať surové. Alebo o to šlo, aby to neprepieklo žiarenie, ale len okolitá teplá voda (podusenie)?
kejki

#44 Příspěvek od kejki »

Přikrývají se s tím výstupky, které by se připálily, typicky u kuřecích stehen kloub, u křídel ten tenký konec.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“