výběr čerpadla na zalévání
Moderátor: Moderátoři
druhé oběžné kolo ani sundavat nebudu, stačí že už se to točí, takže seženu ten těsnící papír a oběžné kolo a snad bude vystaráno.
Chci se jen zeptat ten šroubek co je jakoby na druhé straně čerpadla v ose hřídelky v sacím tělesu je na namazání hřídele nebo na co?
Pak bych ještě potřeboval vědět jak poznám že to oběžné kolo je jakoby tam kde má být? není tam žádná zarážka... takže ho mám natlačit až na tu vložku?
Všechno sem to očistil ocelovým kartáčem na vrtačce takže je to pěkně čisté a bez rzi.
PS. do ucpávky mám koupit lojovou nebo teflonovou šňůru?
Díky
- serviceman
Turbína se nasazuje volně - sama se při provozu vystředí.
Do ucpávky se vždycky dávala lojová šňůra, ale možná je v tom nějaký pokrok.
BOBOBO píše:Zase atlane kecáš , kolik jsi těch čerpadel SVA rozdělal ? Jestli do šrotu , tak to je jiná . Když ho rozdělá , tak téměř ze 100% se roztrhá těsnění a bez poškození nesundá oběžné-á kolo-a , protože je-jsou perfektně přirezlé-á k hřídeli a bez násilí to nejde .
Tesenie snad nieje problem kupit masochisti nech si vystrihnu. Skoda ze som nerobil fotky toho posledneho co som rozoberal, Rozobrat sa to da bez poskodenia teda ak do toho clovek nebucha kladivom ze. Rozobral som asi tri, onosa t ototizto nejako extra nekazi. A vsetky chodia. O tom ako sa da demontovat obezne kolo tu bolo napisane. Doba pokrocila a existuju pripravky ktore umoznia aj zareznute koleso demontovať.
cerpadlo sem slozil ale tomu novemu kolu se vtom cerpadle nelibi protoze pri protaceni docela fest drhne, tak mam to pripojit na motor a nechat ho zabehnout nebo co byste poradili?
Podotykam, ze ty ostatni casti sem ocistil od rzi atd...
edit: tak tady jsem narazil nato, ze motor cerpadlem ani nehne a jenom huci... takze to musi jit hladce
- serviceman
Jinak motor 2,2 kW zapojený do D s kondíkem 70uF přijde mi to málo protože při zapojení do sítě se motor sám od sebe rozjede v 1 případě z 10, vždycky mu musim pomoct rukou nebo nohou, samotný se rozjede vpohodě, nepomohlo by změnit kapacitu kondenzátoru?
Jinak jsem zkoušel do vstupu lít vodu z hadice a výstup ucpat rukou a i na jednu fázi to má neskutečný tlak, takže jsem zatím spokojený
PS. lze vyměnit ložisko na čerpadle jen tak, že sundám spojku, odendám 4 šrouby z příruby a nějak to dostanu dolu?
Zatím děkuji
ložisko a hřídel nechám až na příští rok, letos už sem se stim nababral dost
čerpadlo perfektně pracuje, má fakt velký průtok, na zalévání akorád.
Díky všem co se mi snažili pomoct