výběr čerpadla na zalévání

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#31 Příspěvek od BOBOBO »

No z tvého popisu jednou píšeš šroubováky a potom šroubovák . NELZE použít jen jeden !!!!! A musíš to vzít hákem .
JirkaCZ

#32 Příspěvek od JirkaCZ »

po dvou hodinách dřiny se stahovákem který věčně vypadával a flexou sem dosáhl cíle...

druhé oběžné kolo ani sundavat nebudu, stačí že už se to točí, takže seženu ten těsnící papír a oběžné kolo a snad bude vystaráno.

Chci se jen zeptat ten šroubek co je jakoby na druhé straně čerpadla v ose hřídelky v sacím tělesu je na namazání hřídele nebo na co?

Pak bych ještě potřeboval vědět jak poznám že to oběžné kolo je jakoby tam kde má být? není tam žádná zarážka... takže ho mám natlačit až na tu vložku?

Všechno sem to očistil ocelovým kartáčem na vrtačce takže je to pěkně čisté a bez rzi.

PS. do ucpávky mám koupit lojovou nebo teflonovou šňůru?
Díky :)
serviceman

#33 Příspěvek od serviceman »

Pánové, turbína u SVA se stahuje pomocí těch dvou otvorů, co jsou na ní blízko hřídele. Vyřízne se do nich závit a udělá jednoduchý stahovák - plocháč se dvěma otvory, kterými se prostrčí šrouby do toho vyřízlého závitu. Uprostřed plocháče se udělá závit tak M10 až M12 a zvenku se do něj našroubuje šroub, který se opře o hřídel a dalším šroubováním začne tahat za ty dva šrouby turbínu dolů. Snad je to srozumitelné. Od toho tam ty otvory jsou a ani se neptejte, proč tam ten závit rovnou není - protože by byl už sežraný.

Turbína se nasazuje volně - sama se při provozu vystředí.
Do ucpávky se vždycky dávala lojová šňůra, ale možná je v tom nějaký pokrok.
Atlan

#34 Příspěvek od Atlan »

BOBOBO píše:Zase atlane kecáš , kolik jsi těch čerpadel SVA rozdělal ? Jestli do šrotu , tak to je jiná . Když ho rozdělá , tak téměř ze 100% se roztrhá těsnění a bez poškození nesundá oběžné-á kolo-a , protože je-jsou perfektně přirezlé-á k hřídeli a bez násilí to nejde .

Tesenie snad nieje problem kupit masochisti nech si vystrihnu. Skoda ze som nerobil fotky toho posledneho co som rozoberal, Rozobrat sa to da bez poskodenia teda ak do toho clovek nebucha kladivom ze. Rozobral som asi tri, onosa t ototizto nejako extra nekazi. A vsetky chodia. O tom ako sa da demontovat obezne kolo tu bolo napisane. Doba pokrocila a existuju pripravky ktore umoznia aj zareznute koleso demontovať.
JirkaCZ

#35 Příspěvek od JirkaCZ »

tak jsem koupil rozvodove kolo, papir a snuru do ucpavky

cerpadlo sem slozil ale tomu novemu kolu se vtom cerpadle nelibi protoze pri protaceni docela fest drhne, tak mam to pripojit na motor a nechat ho zabehnout nebo co byste poradili?

Podotykam, ze ty ostatni casti sem ocistil od rzi atd...

edit: tak tady jsem narazil nato, ze motor cerpadlem ani nehne a jenom huci... takze to musi jit hladce
Naposledy upravil(a) JirkaCZ dne 25 črc 2013, 22:10, celkem upraveno 1 x.
p32

#36 Příspěvek od p32 »

Vlez s tím na soustruh a uprav průměr.
serviceman

#37 Příspěvek od serviceman »

Oběžné kolo se musí na hřídeli volně posouvat, to tam nesmí být naražené, pak se samo vycentruje.
Atlan

#38 Příspěvek od Atlan »

Vloz koleso do jednej sekcie, daj paierove tesnenie stiahni to dokopy a skus otocit hriadelov malo by to ist s malym odporom ak nepojde daj 2 (3-4) tesnenia a skus znovu. Ak toto vyreisis potom sa mozes hrat s polohou kolies na hriadeli ale stym by nemal byt uz problem.
BOBOBO

#39 Příspěvek od BOBOBO »

Nech to zaběhnout - tedy normálně ho začni používat, pochopitelně s vodou . Staré litinové vyrezlé díly budou mít dostatek prostoru pro kolo . Naopak , kdyby se kolo točilo volně , svědčilo by to o velkých vůlích .
JirkaCZ

#40 Příspěvek od JirkaCZ »

znovu jsem to musel rozebrat a sací a vytlačná kola obrousit jinak nešlo vůbec pohnout hřídelí ani s použitím hasáku, teď už čerpadlo pěkně funguje akorád mi teče ucpávka a to dost silně a nějak se mi nedaří tu starou šňuru vydloubat, má tam bejt snad 4-5 vrstev ale dalo by se říct že sem vyndal jednu a půl a dál už nedosáhnu.

Jinak motor 2,2 kW zapojený do D s kondíkem 70uF přijde mi to málo protože při zapojení do sítě se motor sám od sebe rozjede v 1 případě z 10, vždycky mu musim pomoct rukou nebo nohou, samotný se rozjede vpohodě, nepomohlo by změnit kapacitu kondenzátoru?

Jinak jsem zkoušel do vstupu lít vodu z hadice a výstup ucpat rukou a i na jednu fázi to má neskutečný tlak, takže jsem zatím spokojený :)

PS. lze vyměnit ložisko na čerpadle jen tak, že sundám spojku, odendám 4 šrouby z příruby a nějak to dostanu dolu?

Zatím děkuji :)
milous2

#41 Příspěvek od milous2 »

Tak a teď tu o perníkové chaloupce a bude to vše :lol: Ložisko před zborkou,ale v tomto vláknu bude možné ho nacpat i předem :lol:
BOBOBO

#42 Příspěvek od BOBOBO »

U všech stále dokola . Vždyť jsem ti psal , že máš starou ucpávku vydloubat při celkové demontáži čerpadla . Takhle si čerpadlo postav na zadní dekl , brejle přidrátuj nahoru k ložisku a vydloubej . I když ty chceš vyměnit ložisko , tak celé ještě jednou rozeber , nyní to bude hračka , vyměníš ložisko a zároveň lehce vydloubeš starou ucpávku bez přítomné hřídele . Počty jsem ti již psal i celkový postup zpětné montáže s použitím maziv .
JirkaCZ

#43 Příspěvek od JirkaCZ »

tak abych to nějak uzavřel, ucpávku jsem vyměnil ale stejně trošku kape, asi se mi nepodařilo ji dost dobře vydloubat nebo jsem možná neodhadnul délku šňury při stříhání

ložisko a hřídel nechám až na příští rok, letos už sem se stim nababral dost :)

čerpadlo perfektně pracuje, má fakt velký průtok, na zalévání akorád.

Díky všem co se mi snažili pomoct :)
BOBOBO

#44 Příspěvek od BOBOBO »

Ucpávka MUSÍ trochu kapat !
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“