EXCEL 2010 - Microsoft Excel přestal pracovat
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Petr Filipi
petrfilipi píše:....Když to ukládá, podívejte se na využítí paměti ve správci úloh. Jednou jsem se dostal s mým makrem na neuvěřitelný 1GB zabrané RAM. ............
Tak jsem se podíval na využití paměti při běhu transformace. Nic dramatického jsem nezjistil. V PC s W8 a EXCEL 2010 mám paměť 4 GB. Aktuálně se využívá pro všechny procesy na pozadí 1,1 GB paměti, a během chodu transformace velikost potřebné paměti zůstává přibližně konstantní na té hodnotě 1,1 GB.
Zobrazení kalendářního data v kompatibilním režimu je normální s tečkami jako dd.mm.rrrr. Už jsem se setkal s problémem se zobrazením data (nemohu si vzpomenout při čem). Místo teček se zobrazovaly ve W8 mezery. V transformaci se však problém se zobrazením data nevyskytuje.
Vyzkoušel jsem Tvůj námět. Bohužel problém nevyřešen. Obnovil jsem ve VB to programové uložení výsledku transformace a zde je statistika testů:
Automatické ukládání EXCEL zapnuto:
1. průchod OK
2. průchod OK
3. průchod - hláška Excel přestal pracovat při závěrečném ukládání
Automatické ukládání EXCEL VYPNUTO:
1. průchod OK
2. průchod OK
3. průchod OK
Restart celého PC
4. průchod OK
5. průchod OK
6. průchod - hláška Excel přestal pracovat při závěrečném ukládání
Jak je vidět, nahodilost přerušení práce EXCEL při ukládání přes VB zůstala i po vypnutí automatického ukládání.
Pokud mám tu instrukci pro uložení z VB zrušenou, prošlo mi snad 50 transformací bez problémů jen s tím, že pokud chci výsledek transformace ponechat, musím ji ručně uložit. To proběhne bez problému.
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Na té lince technické podpory budou chtít číslo licence Office a pokud to bude OEM, tak tě budou přesvědčovat, že se máš obrátit na sestavitele PC. Tak jim třeba řekni, že sis sestavil PC sám.
Ať se daří.
Petr Filipi
Tucnak65 píše:Pak už zbývá jedině uložení souboru ve formátu .xls, OFF 10 maj nějakej problém se starším uložením. Zkus to provést s uložením do xlm. Pokud to projde, je chyba v offisech 2010. Někde jsem na to narazil, že občas má chybu v konverzi v algoritmu pro uložení do starších verzí Office.
To uložení ve formátu jsem vyzkoušel. V aktuální verzi xls, kterou jsem uložil jako xlsm, mám stále potlačené to závěrečné uložení souboru (v tom stavu excel funguje bez problému). Dále tam mám na začátku a na konci přidanou instrukci "Application.ScreenUpdating = False" a "Application.ScreenUpdating = True", což mi poradil Mike007 z fóra www.bastleni.eu. Tato instrukce zabrání zobrazování průběhu transformace a tím dojde k zrychlení průběhu asi o 20%. To zobrazování průběhu transformace sice v transformaci kryji "dočasným obrázkem", který na začátku vygeneruje a na konci vymaže jedno makro, avšak to zrychlení podle doporučení Mike007 je příjemné.
Nicméně výsledek transformace ve formátu xlsm je zajímavý. V režimu kompatibility se souborem xls trvá transformace vstupního souboru s 2048 datovými řádky 45 sekund.
Při spuštění transformace jako xlsm trvá stejný proces celkem 3 minuty a 10 sekund. Já bych čekal spíše zrychlení proti režimu kompatibility, ale jak je vidět, opak je pravdou.
Zdá se, že ten pomalejší průběh chodu ve souboru xlsm proti xls je další záhada Excel 2010. Z toho důvodu zůstávám u formátu xls, který mi nyní bez automatického závěrečného uložení běží bez problému v Excel 2003, 2007 i 2010.
Na webu se to dost řešilo, ale moc jsem to nepochopil. http://answers.microsoft.com/en-us/offi ... b=5&auth=1
Mám počítač z podzimu 2009, ale asi není špatný.
- Přílohy
-
muj-pocitac.png- (111.55 KiB) Staženo 76 x
-
muj excel 2010.png- (30.57 KiB) Staženo 74 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele: