EXCEL 2010 - Microsoft Excel přestal pracovat

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
petrfilipi

#16 Příspěvek od petrfilipi »

Pak mě už napadá jen jedna věc - řešili jsme ji taky tady v práci v souvislosti s W8. Jednalo se o to, že defaultně má W8 nějaký lehce jiný formát datumu, (něco jako den den tečka MEZERA měsíc měsíc tečka MEZERA rok rok rok rok). Právě ty mezery byly problém, pokud nějaká DB očekávala jiný formát. Po změně na standardní formát z W95-W7 (tj. bez mezer) bylo vše OK. To by lehce mohlo vysvětlovat i to, že to dělá nepravidelně (pouze třeba u měsíců < 10 apod.).

Petr Filipi
Brozicek

#17 Příspěvek od Brozicek »

petrfilipi píše:....Když to ukládá, podívejte se na využítí paměti ve správci úloh. Jednou jsem se dostal s mým makrem na neuvěřitelný 1GB zabrané RAM. ............

Tak jsem se podíval na využití paměti při běhu transformace. Nic dramatického jsem nezjistil. V PC s W8 a EXCEL 2010 mám paměť 4 GB. Aktuálně se využívá pro všechny procesy na pozadí 1,1 GB paměti, a během chodu transformace velikost potřebné paměti zůstává přibližně konstantní na té hodnotě 1,1 GB.

Zobrazení kalendářního data v kompatibilním režimu je normální s tečkami jako dd.mm.rrrr. Už jsem se setkal s problémem se zobrazením data (nemohu si vzpomenout při čem). Místo teček se zobrazovaly ve W8 mezery. V transformaci se však problém se zobrazením data nevyskytuje.
Tucnak65

#18 Příspěvek od Tucnak65 »

Zdravím, možná blbost, ale něco podobného jsem řešil taky...zkus odstavit automatické ukládádní souboru excelem. Stalo se mi, že zrovna ve chvíli, kdy ukládal VB soubor, nějakým záhadným způsobem se spustilo automatické ukládání excelu a došlo vždy ke kolapsu samotného excelu s hláškou....
Brozicek

#19 Příspěvek od Brozicek »

Tučnák65
Vyzkoušel jsem Tvůj námět. Bohužel problém nevyřešen. Obnovil jsem ve VB to programové uložení výsledku transformace a zde je statistika testů:
Automatické ukládání EXCEL zapnuto:
1. průchod OK
2. průchod OK
3. průchod - hláška Excel přestal pracovat při závěrečném ukládání

Automatické ukládání EXCEL VYPNUTO:
1. průchod OK
2. průchod OK
3. průchod OK
Restart celého PC
4. průchod OK
5. průchod OK
6. průchod - hláška Excel přestal pracovat při závěrečném ukládání

Jak je vidět, nahodilost přerušení práce EXCEL při ukládání přes VB zůstala i po vypnutí automatického ukládání.
Pokud mám tu instrukci pro uložení z VB zrušenou, prošlo mi snad 50 transformací bez problémů jen s tím, že pokud chci výsledek transformace ponechat, musím ji ručně uložit. To proběhne bez problému.
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Vlez na stránku www.bastleni.eu a klikni nahoře na nadpis DISKUSE - tam si napiš dotaz s nadpisem "EXCEL", popiš v něm co máš za systém a jaký problémy Ti dělá ta funkce. Admin toho webu Mike007 je jeden z maniaků, kteří považujou Excel za super hračku pro veškerej čas. Uvidíš, že tam během nejpozději dne-dvou budeš mít nějakou radu co pobouchat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Tucnak65

#21 Příspěvek od Tucnak65 »

Pak už zbývá jedině uložení souboru ve formátu .xls, OFF 10 maj nějakej problém se starším uložením. Zkus to provést s uložením do xlm. Pokud to projde, je chyba v offisech 2010. Někde jsem na to narazil, že občas má chybu v konverzi v algoritmu pro uložení do starších verzí Office.
Brozicek

#22 Příspěvek od Brozicek »

EKKAR - dík za odkaz na Mike007, zkusil jsem to.
petrfilipi

#23 Příspěvek od petrfilipi »

Možná by byla ještě jedna možnost, využil jsem ji asi před 2 lety, když se nám nějak magicky nafukoval xls soubor. Tou možností je zavolat na linku Microsoftu (nevím zdali to bylo 841 300 300) a domluvit se s nimi, jako že jsi našel chybu v Excelu. Oni tam neřeší dotazy typu "how to - jak na to", ale právě takovéto špeky. Kdysi mi pomohli i s řešením hromadné korespondence, když jsem měl v excelu v buňce hodnotu 0,89 a do wordu mito hodilo 0,88999999999999 - tedy prakticky to samé, ale vypadalo to blbě a navíc šlo o výsledky z měření elektrických spotřebičů a bylo jasné, že přístroj takovouto přesnost nemá.
Na té lince technické podpory budou chtít číslo licence Office a pokud to bude OEM, tak tě budou přesvědčovat, že se máš obrátit na sestavitele PC. Tak jim třeba řekni, že sis sestavil PC sám.

Ať se daří.
Petr Filipi
Brozicek

#24 Příspěvek od Brozicek »

Tucnak65 píše:Pak už zbývá jedině uložení souboru ve formátu .xls, OFF 10 maj nějakej problém se starším uložením. Zkus to provést s uložením do xlm. Pokud to projde, je chyba v offisech 2010. Někde jsem na to narazil, že občas má chybu v konverzi v algoritmu pro uložení do starších verzí Office.

To uložení ve formátu jsem vyzkoušel. V aktuální verzi xls, kterou jsem uložil jako xlsm, mám stále potlačené to závěrečné uložení souboru (v tom stavu excel funguje bez problému). Dále tam mám na začátku a na konci přidanou instrukci "Application.ScreenUpdating = False" a "Application.ScreenUpdating = True", což mi poradil Mike007 z fóra www.bastleni.eu. Tato instrukce zabrání zobrazování průběhu transformace a tím dojde k zrychlení průběhu asi o 20%. To zobrazování průběhu transformace sice v transformaci kryji "dočasným obrázkem", který na začátku vygeneruje a na konci vymaže jedno makro, avšak to zrychlení podle doporučení Mike007 je příjemné.

Nicméně výsledek transformace ve formátu xlsm je zajímavý. V režimu kompatibility se souborem xls trvá transformace vstupního souboru s 2048 datovými řádky 45 sekund.
Při spuštění transformace jako xlsm trvá stejný proces celkem 3 minuty a 10 sekund. Já bych čekal spíše zrychlení proti režimu kompatibility, ale jak je vidět, opak je pravdou.
Zdá se, že ten pomalejší průběh chodu ve souboru xlsm proti xls je další záhada Excel 2010. Z toho důvodu zůstávám u formátu xls, který mi nyní bez automatického závěrečného uložení běží bez problému v Excel 2003, 2007 i 2010.
Naposledy upravil(a) Brozicek dne 06 srp 2013, 07:53, celkem upraveno 1 x.
Chenzee

#25 Příspěvek od Chenzee »

Ahoj, sice ti nepomohu ale narazil jsem na podobný problém. Mám více různých maker, které potřebují pro svoji práci otevřít jiný soubor, uloží do něj kopii listu a zase jej zavřou. Dělá se to kvůli archivaci. Co se nestalo, v Excelu 2010 při posledním tvořeném makru mi začal příkaz otevřít soubor přerušovat běh makra bez jakéhokoliv důvodu. Při krokování vše běží jak má, ale v runu vždy skončí. Dával jsem OnError, msgbox jako následnou insrtrukci atd. ale nic. Prostě na té instrukci běh makra skončí bez varování a hotovo (zajímavé ale je, že soubor otevře). Takže to nyní dělám otevřením souboru ručně před spuštěním makra a v makru jen hlídám, aby ten soubor byl otevřený. Uložit a zavřít makrem mi jde vždy. Seděl jsem nad tím dva dny, gůůůglil ale bez výsledku. Také si myslím, že je tam softwarová bota (myslím excelovská nikoliv v kódu). Takže věřím tomu, že i ve tvém případě se projevuje nějaká softwarová chyba. Hodně štěstí.
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
Hydrawerk

#26 Příspěvek od Hydrawerk »

Neřešil někdo problém zk*rveně pomalého Excelu 2010? Teď se s tím potýkám.
Na webu se to dost řešilo, ale moc jsem to nepochopil. http://answers.microsoft.com/en-us/offi ... b=5&auth=1
Mám počítač z podzimu 2009, ale asi není špatný.
Přílohy
muj-pocitac.png
(111.55 KiB) Staženo 76 x
muj excel 2010.png
(30.57 KiB) Staženo 74 x
Hydrawerk

#27 Příspěvek od Hydrawerk »

Když to uložím ve formátu Sešit aplikace Excel 97-2003, tak už to funguje normálně. Divný, že??
Přílohy
excel 2010 save as.png
(84.29 KiB) Staženo 90 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od forbidden »

S tím jsem se nikdy nesetkal a to mám těch PC s Opicema 2010 na starosti dost. Obecně většinou zkouším, jestli se závada projevuje i v jiným (mým admin) účtu. Pokud ne, tak vyčistím uživateli registry od záznamů dané aplikace a taky data v domovským adresáři. Pokud ano, tak v nejhorším, pokud nepomůže googlování, odinstalace, zase vyčištění a reinstall. Ale v případě Opic se to vyčištění dělá dost špatně, v podstatě na 100 % to snad ani nejde, je to rozlezlý snad všude.
Odpovědět

Zpět na „Software“