Jak povolit nože na hoblovce?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kevin_mitnick

#16 Příspěvek od kevin_mitnick »

stasek píše: Klíč si vyrobíš z kulatiny stejnýho průměru jako je hlava šroubu. Tedy pokud nejseš vyloženě lempl.

Myslim, ze jeste lepe to pujde udelat ze sroubovaku vhodny velikosti... A upozornuju - je tam opacny zavit, takze tocit spravnym smerem...
dudo02

#17 Příspěvek od dudo02 »

Vyrobit tvar nastroja nebude problem.
Problem je skor material nastroja-ten musi byt dostatocne tvrdy.Myslim ze skrutkovacom sa na taku skrutku nechytas...
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

A to slíbené . A musíš slušně zabrat .
Přílohy
klíč.PNG
(14.11 KiB) Staženo 78 x
IMG_0246.JPG
(104.14 KiB) Staženo 89 x
IMG_0245.JPG
(86 KiB) Staženo 102 x
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Ach jo , to jsou zase kydy . Závit znám jen pravý a levý , ale ne opačný . je tam běžný pravý závit . Na tom náčrtu png jsou rozměry těch křidélek na klíči - takže nárys a bokorys . Foto šroubu přikládám . PS některé šrouby jsem musel trochu ubrousit , neb se mi při dotahování nože opírali až o hřídel - zjistíš nahlédnutím do díry po šroubu .
Přílohy
IMG_0248.JPG
(84.96 KiB) Staženo 76 x
IMG_0247.JPG
(108.97 KiB) Staženo 68 x
p32

#20 Příspěvek od p32 »

BOBOBO píše:Ach jo , to jsou zase kydy . Závit znám jen pravý a levý , ale ne opačný . je tam běžný pravý závit.

No, já znám více druhů závitů a umím je i vyrobit, ale levý ani pravý mezi nimi není. Mají jen směr šroubovice levý nebo pravý. Ale ty jsi asi chtěl napsat jen něco takového jako někdo napsal "opačný", což napsal správně jen musí zjistit, který směr je ten opačný, že ? Proto je vhodnější v takových případech laikovi poradit jak má povolovat, jestli ve měru nebo proti směru hodinových ručiček. To pochopí i hloupej, ale znám jeden případ, kdy ani to nepomůže, takže to není na stopro. :wink:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Závit
e-man

#21 Příspěvek od e-man »

No já bych to , pokud stroj nestál pod okapem moc neolejoval . Je tam potřeba dost velká síla F směrem S . Aby dotyčný nešel na tlamu T !
Spíše je třeba vyklínovat válec proti otočení . Pokud neseženeš origo nástroj a budeš ho vyrábět , musí to být kvalitní materiál . Jediný smysluplný příspěvek a plný počet bodů získává Bobo . :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“