včera měřím s UT70A a najednou zjistím,že při měření C na rozsahu 100uF multimetr měří úplný blbosti např.připojím kondenzátor 1000uF a měřák ukáže 2,5 uF.!!!!!!!!!!!Jinak ostatní rozsahy jsou OK.Nestalo se to taky někomu z Vás???Prosím o kvalifikované odpovědi.
UT70A rozsah C -100 uF, měří chybně
Moderátor: Moderátoři
UT70A rozsah C -100 uF, měří chybně
včera měřím s UT70A a najednou zjistím,že při měření C na rozsahu 100uF multimetr měří úplný blbosti např.připojím kondenzátor 1000uF a měřák ukáže 2,5 uF.!!!!!!!!!!!Jinak ostatní rozsahy jsou OK.Nestalo se to taky někomu z Vás???Prosím o kvalifikované odpovědi.
- monterjirka
Musel bys ho kupovat jako použitej například v nějakým bazaru - pak by platilo toho půl roku. Pokud jsi kupoval novej a jako občan, platí ZE ZÁKONA 24 MĚSÍCŮ ZÁRUKA. ZATÍM.OMA50 píše:No v týdnu měřák odnesu do krámu co jsem ho kupoval a snad se dozvim víc.Doufám,že na něj nebyla jen 6 měsiční záruka to by mě hodně naštvalo pač ho mám, asi rok a půl....
A kutilmile - nelituju tě
OMA50 píše:Ahoj,
UT70A (...) při měření C na rozsahu 100uF multimetr měří úplný blbosti např.připojím kondenzátor 1000uF a měřák ukáže 2,5 uF.
Asi je to normální. Když ke svýmu UT70A připojím 1000uF kondenzátor, tak se zobrazí hodnota 175 uF. Tenhleten UT70A je poměrně nenáviděný přístroj... Ale mně vyhovuje. LCR měřič DT-9935 ukáže správnou hodnotu 836uF.
OMA50 píše:Ahoj,
NO ja na 200V rozsahu tiez neskusam merat 2000V, asi by to ukazalo blbosti
Obcas pouzuvajte aj hlavu. Okrem ineho daju sa dat kondiky do serie a tak zmerat aku hodnotu ma ten 1mF kondik, ale to by trebalo rozmyslat a nie hladat chyby tam kde niesu, hlavne u meraku za par korun.
fero7
máš pravdu,dneska mi volali z prodejny,že reklamaci neuznali,ta dnešní elektronika mě tak s....e co je to za výrobce,že nemyslí na to,že by měl měřák něco vydržet(samozřejmě ,že to nemyslím tak,že na rozsahu C omylem připojím 230V) spoustu věcí je poddimenzovaných a nedomyšlených,že si snad myslím,že v lidé co navrhují dnešní elektroniku dostatečne nepochopili ,ani základy elektra.
Díky za odpověď