BNC kabely

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

BNC kabely

#1 Příspěvek od Celeron »

Potřeboval bych trochu "pošlechtit" měřící vybavení dílny. Mám pár měřáků Tesla Brno ale nedostatečný BNC kabelový příslušenství k nim. Šroubovacích BNC konektorů mám asi 20ks (ty co používala Tesla, plastovy bajonet, celokovový vnitřek) a tak bych si pár kabelů BNC-BNC, BNC-banánky, BNC-DIN, BNC-slabý stíňák na připájení na plošák udělal. U měřáků se používaly 50 ohm kabely, který měly měď oplet a měď slaněný jádro. Našel jsem na netu slaněnou RG58 5,4 mm ale mám obavu že je příliš tlustá a že se nevejde do BNC konektoru. Pak jsem našel ještě slaněnou RG174, jenže ten je zase o dost slabší. Co je z nich lepší, nebo co jinýho použít? Počítám kabel maximálně metr a do 100Mhz.
A ještě k BNC konektorům. Ty co mám, jsou z vyřazených PH metrů a nebyly v nich stíňáky ale CYA 0,75. Kvůli malýmu průměru CYA byly kabely zajištěný na uzel a proto v nich chybí kuželová průchodka na přitlačení stínění kabelu k kostře. Není někde rozkreslený tenhle BNC abych si je mohl vysoustružit? Na netu jsem našel jen výkresy krimplovacích BNC.
No a nakonec, nemáte někdo tip na nějaký zavěšovací systém BNC kabelů na zeď? Zkoušel jsem použít upravenou "prstovou" zakládací kabelovou lištu do MAR rozvaděčů ale ta má moc úzký mezery pro průchod kabelů.
Díky
Jirka
buddyns

#2 Příspěvek od buddyns »

v klidu, mám tyto redukce BNC - BNC na RG58 a krásně vleze do BNCčka, jen vzít správný typ toho konektoru
Dělal jsem dle tohoto
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Nepíšeš do kterýho BNC. Zkoušel jsi ty šedivý plastový šroubovací co používala Tesla Brno?
Jirka
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kulikus »

Na zavěšení kabelů: Co plastový hřbety na kroužkovou vazbu, v papírnictví.

GM
Kabel propojovací BNC (M) - BNC (M), 1 m
Původní název: CAB-BNC1
Kód: 652-056
Vaše cena: 138,00 Kč
buddyns

#5 Příspěvek od buddyns »

Na aukru jsem koupil speciální na RG58 i s gumovým krytem 10Kč/ks
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Mám kabely RG58 s plastovými BNC Tesla a s montáží nebyl problém.
alles

#7 Příspěvek od alles »

ty šedivé plastové BNC kupovala tesla někde z Německa, jsou fajn, ale utahovat by se měli takovým přípravkem,který se dává místo panelového konektoru a zapadá do dvou drážek které jsou vevnitř v konektoru, jinak to není moc za co chytit...
pokud tam nejde narvat stínění osvědčilo se plastovou objímku rozříznout nožem na půl, složit kolem kabelu a zašroubovat..
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Na mojom je aj napis RFT.
Achab

#9 Příspěvek od Achab »

Na mých je označení 2/6,6 - 75Ω TGL 200-3800 RFT. To "6,6" je asi maximální průměr kabelu, "75Ω" - impedance.
Jinak když není k dispozici montážní přípravek, dá se konektor chytit do úzkých kleští v místě za matkou (po odtažení odpružené plastové části).
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

To by som radsej vyhodil a nakrimpoval 50Ω konektor. Ale to bude tym, ze mam krimpovacie klieste.
Achab

#11 Příspěvek od Achab »

Nevím jestli vyráběli i provedení 50Ω - moje 75Ω byly jako anténní u radiostanic VR22. Ale při běžném měření jsem vlivem chyby impedance nezaznamenal žádný rozdíl.
alles

#12 Příspěvek od alles »

verze 50 a 75 ohm se liší jen provedením toho bílého plastu, u 75 ohm je ho nápadně málo kolem středního kontaktu...
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

kulikus píše:Na zavěšení kabelů: Co plastový hřbety na kroužkovou vazbu, v papírnictví.

Kouknu na ně, ale mám podezření, že to bude moc měkký a kvůli kruhovýmu profilu dost blbě připevnitelný na zeď.
Vyhrabal jsem doma kus Al profilu tvaru J. Používalo se to na odhlučnění stěn u sálových počítačů. Dám to na frézku a frézou 6 mm do něj nadělám z boku zářezy na kabely. Ten dolní "zobáček" u J profilu zabrání aby kabel vypadl.
Jirka
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

alles píše:utahovat by se měli takovým přípravkem,který se dává místo panelového konektoru .

Normálně to jde bez přípravku na panelovým konektoru. Zamkneš bajonet a klíčem dotáhneš s citem matku průchodky.
Jirka
fredis

#15 Příspěvek od fredis »

[quote="kulikus"]Na zavěšení kabelů: Co plastový hřbety na kroužkovou vazbu, v papírnictví.

Lepší jsou kryty - horní části - plastových elektrikářských šedivých lišt! Typ bohužel nevím. Vede je vekoobchod elektro, třeba Elvo, nyní Rexel a další. Jsou tuhé a mají různou šířku drážek podle velikosti lišty.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“