BNC kabely
Moderátor: Moderátoři
BNC kabely
A ještě k BNC konektorům. Ty co mám, jsou z vyřazených PH metrů a nebyly v nich stíňáky ale CYA 0,75. Kvůli malýmu průměru CYA byly kabely zajištěný na uzel a proto v nich chybí kuželová průchodka na přitlačení stínění kabelu k kostře. Není někde rozkreslený tenhle BNC abych si je mohl vysoustružit? Na netu jsem našel jen výkresy krimplovacích BNC.
No a nakonec, nemáte někdo tip na nějaký zavěšovací systém BNC kabelů na zeď? Zkoušel jsem použít upravenou "prstovou" zakládací kabelovou lištu do MAR rozvaděčů ale ta má moc úzký mezery pro průchod kabelů.
Díky
Jirka
pokud tam nejde narvat stínění osvědčilo se plastovou objímku rozříznout nožem na půl, složit kolem kabelu a zašroubovat..
kulikus píše:Na zavěšení kabelů: Co plastový hřbety na kroužkovou vazbu, v papírnictví.
Kouknu na ně, ale mám podezření, že to bude moc měkký a kvůli kruhovýmu profilu dost blbě připevnitelný na zeď.
Vyhrabal jsem doma kus Al profilu tvaru J. Používalo se to na odhlučnění stěn u sálových počítačů. Dám to na frézku a frézou 6 mm do něj nadělám z boku zářezy na kabely. Ten dolní "zobáček" u J profilu zabrání aby kabel vypadl.
Jirka
Lepší jsou kryty - horní části - plastových elektrikářských šedivých lišt! Typ bohužel nevím. Vede je vekoobchod elektro, třeba Elvo, nyní Rexel a další. Jsou tuhé a mají různou šířku drážek podle velikosti lišty.