Tepelné čerpadlo - klimatizace

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Standa99

Tepelné čerpadlo - klimatizace

#1 Příspěvek od Standa99 »

Tím, že je klimatizační jednotka tepelné čerpadlo, tak neřešili jste (díky tomuto) využití nízkého tarifu?
Podle tabulky na této stránce je od 1.4.2005 možno tento tarif čerpat 22 hod./den. A netušíte, jak by to bylo u bytu (ne domku)? Dík za postřehy (nejlépe z praxe).
Sandal

#2 Příspěvek od Sandal »

Tady se dočteš trochu víc. http://www.nizkytarif.net/d56d/ Jasně tam je nápsáno že platí to co napíše revizák.Takže někde sehnat protokol o montáži a od revizáka a můžeš jít do toho.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jenda_KL »

V připojovacích podmínkách toho tarifu je tuším uvedeno "pro vytápění" a že příkon toho agregátu musí být 60% hodnoty hlavního jističe.

V bytě s centrálním vytápěním nevím kdo povolí tepelné čerpadlo.
On na to musí být nejprve projekt o připojení TČ, který distributor schvaluje. Pokud TČ bude schválené a umí i reverz, tak by to i šlo.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Mě tím kolega (on je na domku) načnul, tak zkouším, co by z toho šlo vytlouct. Už jsem napsal i člověku, který mi to loni montoval, tak uvidím.
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Domnívám se že mezi domkem a bytem není zásadní rozdíl, pouze musí být splněny podmínky pro přiznání sazby D55d nebo D56d. Odběratel musí zajistit případnou úpravu elektroměrového rozvaděče pro osazení dvoutarifního elektroměru a HDO (pokud je požadováno další blokování tak až třípovelového). Na konkrétní podmínky je vhodné se informovat přímo u příslušného dodavatele el. energie.
serviceman

#6 Příspěvek od serviceman »

Podmínkou je pevná instalace, ne do zásuvky.
Standa99

#7 Příspěvek od Standa99 »

Nic jednoduchého to nebude, ale už vím, že být na baráku, tak by nebyl problém (za patřičný bakšiš) dosáhnout na revizi, která tento tarif zajistí.
termit256

#8 Příspěvek od termit256 »

Ty chces jen ten tarif, nebo fyzicky klimatizaci/tepelne cerpadlo?
Co se tyka klimatizace, musi v rezimu topeni pokryt nejake procento tepelnych ztrat objektu. Da se s tim dost kouzlit a nikdo pry nema moc sanci to zkontrolovat/nekntroluje. Pak ti vystavi revizi a par papiru ktere posles dodavateli a ten ti zmeni tarif. Musis mit pripraveny rozvadec pro HDO. Na nejake spinani NT/VT jsem se vykaslal, protoze klimatizace na to nejsou stavene a rozdil v cene elektriny je jen par procent/par hodin denne. Nechal jsem draty od HDO normalne ve vzduchu, nikdo to nekontroloval.
Vsechno tohle by ti mela zaridit firma ktera montuje klimatizace, ja se o konkretni cisla moc nezajimal, jen mi dali papiry s tim, at to poslu s zadostmi na CEZ a bylo vse vyrizeno. Pokud ti to takhle nepripravi, jsou to bridilove - zvol jinou firmu.

Pokud chces jen tarif bez montaze klimy, je to podvod se vsemi dusledky kdyz tobe/revizakovi/montazni firme na to prijdou
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“