Tepelné čerpadlo - klimatizace
Moderátor: Moderátoři
Tepelné čerpadlo - klimatizace
Podle tabulky na této stránce je od 1.4.2005 možno tento tarif čerpat 22 hod./den. A netušíte, jak by to bylo u bytu (ne domku)? Dík za postřehy (nejlépe z praxe).
V bytě s centrálním vytápěním nevím kdo povolí tepelné čerpadlo.
On na to musí být nejprve projekt o připojení TČ, který distributor schvaluje. Pokud TČ bude schválené a umí i reverz, tak by to i šlo.
- serviceman
Co se tyka klimatizace, musi v rezimu topeni pokryt nejake procento tepelnych ztrat objektu. Da se s tim dost kouzlit a nikdo pry nema moc sanci to zkontrolovat/nekntroluje. Pak ti vystavi revizi a par papiru ktere posles dodavateli a ten ti zmeni tarif. Musis mit pripraveny rozvadec pro HDO. Na nejake spinani NT/VT jsem se vykaslal, protoze klimatizace na to nejsou stavene a rozdil v cene elektriny je jen par procent/par hodin denne. Nechal jsem draty od HDO normalne ve vzduchu, nikdo to nekontroloval.
Vsechno tohle by ti mela zaridit firma ktera montuje klimatizace, ja se o konkretni cisla moc nezajimal, jen mi dali papiry s tim, at to poslu s zadostmi na CEZ a bylo vse vyrizeno. Pokud ti to takhle nepripravi, jsou to bridilove - zvol jinou firmu.
Pokud chces jen tarif bez montaze klimy, je to podvod se vsemi dusledky kdyz tobe/revizakovi/montazni firme na to prijdou